Comoara Incașilor – cutie cadou 220 g
„Experimentează gustul cacao din natură pură peruană”.
Compoziție
100% CacaoGust
Pudra de cacao Peru are un gust foarte delicat și delicios. Are o culoare închisă și un procent de 10-12% de unt de cacao.
Proveniența
După cum am menționat deja, arborii de cacao originali (Theobroma cacao) cresc în Peru în multe locuri. Cele mai productive sunt regiunile Tumbes, Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huánuco, Junin și Cusco. Plantațiile mici sunt îngrijite de întreaga familie, veniturile provenite din vânzarea boabelor de cacao sunt, de obicei, singurul venit pe care îl au. De aceea se asociază în cooperative. Fermierilor li se garantează prețuri de achiziție corespunzătoare, iar o parte din profiturile lor sunt investite în programe sociale, educație locală sau asistență medicală. Arbore de cacao este un copac tropical mereu verde. În condiții naturale, crește de la 6 până la 10 metri în înălțime, dar pe plantații se menține la o înălțime de 3-8 metri.
Florile cresc direct pe truchi, într-un an poate avea câteva mii. Deoarece se poate poleniza doar prin musculițe speciale, se transformă în fruct doar aproximativ 1 floare din 100. Când se întâmplă acest lucru, vor apărea după 6 luni pe trunchi păstăi lungi de 30 de centimetrii de culoare galbenă, roșie sau violet. În interior sunt între 20-60 de semințe, adică boabe de cacao. Fructele sunt recoltate de fermieri fie cu o macetă, fie cu un cuțit special pe un bâț lung. Este extrem de important să nu se deterioreze locul în care a fost lipit de trunchi. Acolo va crește o altă floare. Recoltarea și scoaterea boabelor din fructe se face manual. Boabele de cacao se pun în recipiente de fermentare. O fermentație naturală de câteva zile are ca rezultat descompunerea resturilor de pulpă, în timp ce boabele sunt eliberate de gustul amar și de taninuri. Fermentația durează de obicei 1-6 zile.
În cele din urmă, recolta trebuie să fie uscată la soare sau în uscătoare speciale. Conținutul de apă din boabele de cacao se reduce de la 55 la 6 procente. După transportarea boabelor de cacao fermentate în fabrici trebuie să fie curățate pentru a elimina pietrele, bucățile de lemn sau fibrele de la sacii de iută. Apoi boabele sunt zdrobite și prăjite. După ce trec prin moară se obține masa de cacao, care este presată la o temperatură de 80-90 de grade. Se separă astfel untul de cacao. Restul este în continuare zdrobit și amestecat până când se obține pudra de cacao. Nutriționiștii vorbesc despre cacao ca despre un super aliment. Nici nu este de mirare, conține cei mai mulți antioxidanți dintre toate alimentele. Este, de asemenea, bogat în vitaminele A și E, fier, calciu, magneziu și zinc.
Contribuie la bunăstarea psihică și fizică, regenerează și chiar este clasificat ca și antidepresiv natural. Pudra de cacao Peru este potrivită pentru vegetarieni și vegani. Consumul acestui produs poate provoca reacții la persoanele care suferă de alergii la cacao. Produsul poate conține urme de nuci. A se păstra la temperaturi de 12-20 °C.
Instrucțiuni de preparare
Potrivit pentru prepararea unei băuturi delicioase de cacao. Poate fi preparat cu lapte clasic, lapte de soia sau lapte de orez. Este de asemenea excelent pentru coacerea deserturilor.
Valoarea energetică: | 1428kJ / 343 kcal |
Grăsimi: | 11 g |
din care saturați: | 0,5 g |
Carbohidrați: | 23 g |
din care zaharuri: | 0.5 g |
Proteină: | 22,5 g |
Sare: | 0.05 g |
Fibre: | 31 g |