CACAO PLEIN AROME (22/24) - pudră de cacao
Boabe de cacao de cea mai bună calitate, prelucrare profesională și un profil de gust unic. Cacaua Plein Arome o veți iubi de la prima linguriță. Este ideală pentru prepararea băuturilor, a deserturilor și a produselor de panificație. Pudra de cacao pură, de culoare medie și miros plăcut, va da strălucirea potrivită gătitului dumneavoastră. Fiți siguri, că nu numai fursecurile de Crăciun, dar, de asemenea, checul de duminică vor fi perfecte de data aceasta!
Compoziție
100% CacaoGustul
Cacao Plein Arome este produsă cu ajutorul alcalinizarării și nu este de aceea foarte acidă. Dimpotrivă - gustul său este intens, neted și bineînțeles plăcut amar.
Originea
Cum scriem în introducere, această cacao este un amestec de cea mai bună pudră de cacao din lume. Este cacao de tip olandez, deci prelucrată în faza finală prin adăugarea de regulatori de aciditate. Datorită lor este cu adevărat fină și delicată. Boabele de cacao nu sunt altceva decât semințe ale arborilor mereu verzi de cacao (Theobroma cacao). Patria lor sunt pădurile virgine din jurul ecuatorului, unde domină climatul fierbinte și umed. Din America Centrală și de Sud, acești copaci amintind prin aspect de cireșii noștri, au fost transportați în mai întreaga zonă dintre tropicul Racului și Capricornului. Arborii de cacao înfloresc pe tot parcursul anului dar o producție mai mare de flori poate fi înregistrată în două valuri. Pe un copac pot înflori până la 6 mii de flori pe an. Dar numai aproximativ 1 din 100 este fertilizată și se transformă în păstaie de cacao. Remarcabil este faptul că arborii de cacao îi polenizează insecta din familia Chironomide - care nu apare în mod natural pe plantațiile de un singur soi.
De aceea rata de polenizare a florilor este atât de scăzută. Fructul sau păstaia crește până la 20-30 cm și cântărește 300-500 g. Are o coajă tare, sub care se află pulpa albă și dulce înconjurând semințele. Arată ca fasolea, într-o păstaie se găsesc de obicei 20-40 de semințe. Tocmai ele sunt sursa prețioasei cacao. Fermierii trebuie mai întâi să taie întregul fruct cu o macetă și să scoată semințele. Le îndepărtează pulpa și le fermentează natural timp de 2-8 zile. Apoi le usucă, curăță și le vând clienților. Două burse mondiale tranzacționează cu boabe de cacao - Londra și New York. Producătorii de cacao mai întăi prăjesc și sfărâmă boabele. Prin aceasta se eliberează rămășițele cojilor și, de asemenea, germenii care rămân în ele. După aceea vine rândul măcinării. Din masa de caco rezultată este separat untul de cacao și pudra de cacao propriu zisă. Conform regulamentelor însă, și acesta trebuie să conțină mai mult de 20% grăsime. În cazul cacauei Plein Arome, pudra a fost în continuare alcalinizată.
Prin adăugarea regulatorilor de aciditate, a obținut un gust mai fin fără aciditate nedorită. Conține 22-24% unt de cacao. Pudra de cacao nu este apreciată pe plan mondial degeaba. Deoarece conține o cantitate considerabilă de antioxidanți, substanțe minerale (magneziu, zinc, calciu, fier) și vitamine (E, A), îmbunătățește condiția fizică și mentală a consumatorilor. Experiența euforică, care apare după consumul de cacao, durează potrivit oamenilor de știință de până la 4 ori mai mult, decât cea în urma sărutului lung cu persoana iubită. Consumul de cacao ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular și susține libidoul. Pudra de cacao Plein Arome este potrivită pentru vegetarieni și vegani. Consumul acestui produs poate provoca o reacție de sănătate la persoanele care suferă de alergie la cacao. Produsul poate conține urme de coji de nuci. Depozitați la temperaturi între 12-20 °C.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Potrivit pentru prepararea unei băuturi delicioase de cacao. Poate fi preparat cu lapte clasic, lapte de soia sau lapte de orez. Este excelent și pentru coacerea deserturilor.
Valoarea energetică: | 1 631 kJ / 390 kcal |
Grăsimi: | 23 g |
din care saturați: | 13,8 g |
Carbohidrați: | 9 g |
din care zaharuri: | 0,4 g |
Proteină: | 19,5 g |
Sare: | 0,04 g |