PUDRA DE CACAO PANAMA (20/22)
Locuitorii din Panama au făcut comerț cu cacao în timpul colonizării spaniole și au început să cultive în scop comercial arbori de cacao în jurul anului 1920. Popoarele tradiționale foloseau boabele de cacao în ritualuri, ca produs cosmetic și ca tratament. Cum este în prezent? Țara de la granița Americii Centrale și de Sud recoltează aproximativ 900 de tone de boabe de cacao pe an. Cacao din Panama crește la umbra pădurilor tropicale, iar ciocolata obținută din acesta se bucură de o reputație excelentă.
Compoziție
100% CacaoGUST
Pudra de cacao Panama (20/22) are o culoare maro de scorțișoară, aromă plăcut puternică și un gust pur de cacao, amar și nobil. Este foarte bună pentru prepararea băuturilor cu diferite tipuri de lapte. Datorită calității sale excelente, este potrivită și pentru coacerea prăjiturilor, torturilor, dulciurilor și altor delicatese.
ORIGINE
Umiditate, răcoare la munte, căldură la ocean. Munții vulcanici Cordillera de Talamanca, plajele oceanului Atlantic și Pacific, râurile Tuira, Bayano, Chucunaque, parcurile naționale Coiba, Darién, La Amistad ... Panama este o țară plină de culoare, parfumată și cu siguranță merită vizitată. Dacă nu reușiți, vă puteți transfera într-un peisaj exotic cu o ceașcă de cacao excelentă. Cacao din boabele adevăraților arbori de cacao (Theobroma cacao) care au crescut pe plantațiile panameze.
Panama se situează aproximativ pe locul 30 în lume la producția de cacao. Majoritatea arborilor de cacao sunt cultivați în regiunea Boscas del Toro din nordul țării. Pentru fermierii locali, cacao este principala sursă de venit. Se asociază în cooperative, care le garantează condiții de calitate și prețuri de cumpărare juste.
Arborii de cacao sunt cultivați la umbra copacilor din jur și de obicei fructele se culeg de două ori pe an. Păstăile lungi de aproape 30 de centimetri, de culoare galbenă până la roșu-purpuriu conțin câteva zeci de semințe - boabe de cacao. Acestea trebuie scoase din pulpa albă, puse în rezervoare de fermentare și lăsate la fermentat timp de câteva zile.
În timpul fermentației, resturile de pulpă se dizolvă și din boabe se elimină amărăciunea și taninurile. La final, muncitorii usucă boabele în uscătoare speciale, dar cel mai frecvent la lumina directă a soarelui. În ambele cazuri, trebuie amestecate de multe ori pentru a preveni mucegăirea.
Boabele de cacao pregătite în acest fel se duc la fabricile de procesare. Acolo sunt curățate și zdrobite mecanic. Urmează prăjirea și măcinarea. Untul de cacao și pulberea sunt separate din masa de cacao rezultată, care mai trebuie măcinată și amestecată. Drumul de la arborele de cacao până la pudra de cacao nu este chiar scurt. La final, însă, se obține un produs pur natural, cu un conținut ridicat de nutrienți valoroși.
Pudra de cacao Panama este potrivită pentru vegetarieni și vegani.
Consumul acestui produs poate provoca o reacție alergică la persoanele care suferă de alergii la cacao. Produsul poate conține urme de coji de nuc. Păstrați la o temperatură de 12-20°C.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Potrivit pentru prepararea unei băuturi delicioase de cacao. Poate fi preparat cu lapte clasic, lapte de soia sau lapte de orez. Este excelent și pentru coacerea deserturilor.
Valoarea energetică: | 1428kJ / 343 kcal |
Grăsimi: | 11 g |
din care saturați: | 0,5 g |
Carbohidrați: | 23 g |
din care zaharuri: | 0.5 g |
Proteină: | 22,5 g |
Sare: | 0.05 g |
Fibre: | 31 g |