Tandem delicat - amestec espresso din boabe de cafea selectate
Cine nu și-ar dori o nectarină, ciocolată și migdalele într-o singură ceașcă? Mai ales atunci când răsfață simțurile deosebit de delicat și pentru mult timp. Am pregătit cafeaua Tandem delicat dintr-o selecție de cafea Arabica din Brazilia și Guatemala, care sunt completate frumos de cafea Robusta din India prelucrată prin spălare. În spatele gustului delicios al acestui espresso stau caracteristicile naturale ale fiecărei cafele și experiența prăjitorului. S-a dedicat fiecăreia separat și exact atât cât era necesar. O băutură cu gust rafinat este ideală pentru momentele de relaxare.
Compoziție
Arabica 85%, Robusta 15%Gust
Cafeaua boabe Espresso Tandem delicat este liniștitoare, ușoară și delicată. Datorită echilibrării precise a ingredientelor individuale, veți fi întâmpinați de un gust fructat, în care puteți descoperi cu ușurință dulceața nectarinelor. Apoi se dezvoltă o notă fragedă de ciocolată neagră, urmată de migdale prăjite. Chiar urma lor va rămâne în gură mult timp. Aciditatea și amăreala bine echilibrate, inclusiv un after gust excepțional de lung, vor asigura o experiență neobișnuită, delicată. Acest amestec de espresso este perfect pentru toate modalitățile de preparare a cafelei.
Origine
Cum și unde a crescut cafeaua, cum a fost recoltată și în ce condiții a călătorit joacă un rol important în gustul său. Înainte de următorul moment crucial, cafeaua Arabica și Robusta de selecție ajunge în prăjitorie. Și aici vom începe o descriere detaliată a cafelei Espresso Tandem delicat. Prăjitorul nostru joacă aici rolul principal. Fără abilitate, entuziasm și imaginație, acest alchimist, într-un sens bun al cuvântului, nu poate face acest lucru. În plus, în cazul amestecurilor de espresso are nevoie de ingeniozitate extraordinară și de mulți ani de experiență. Ce este atât de complicat în prepararea unui amestec de espresso? Am decis să o bazăm pe unicitatea fiecăreia dintre componente, care, totuși, trebuie să fie în armonie în compoziția rezultată. Fiecare cafea single origin Speciality Coffee (Arabica sau Robusta premium) necesită o temperatură specifică de prăjire, timp de prăjire și intensitatea debitului de aer prin prăjitor. De aceea, prăjim întotdeauna sortimentele separat la un profil specific de prăjire. Astfel, prăjirea cafelei este prezentată foarte clar ca single origin. Dar, în amestecul de espresso, trebuie să echilibrăm toate gusturile, astfel încât compoziția generală să nu pară brută, amară, uscată sau cu aciditate.
Prăjirea trebuie, prin urmare, să se concentreze pe gustul și aroma specifică, adică prin prăjire să se pună în evidență unele note, altele să fie suprimate. De aceea, boabele din acest amestec sunt mai deschise și mai închise la culoare. Și de aceea amestecându-le am reușit să facem un espresso delicios, delicat și echilibrat. Modul în care prăjim seamănă cu „stilul scandinav” din ce în ce mai popular, care se bazează pe o prăjire lentă și mai lungă. Cu toate acestea, rezultatul poate fi o cafea cu aciditate nedorită. Dintre metodele mai cunoscute amintim „prăjirea italiană” cu o culoare tipică închisă a bobului și adesea un gust amar. Dar nu ne apropiem nici de această metodă atunci când producem espresso. Espresso Tandem delicat este format din cafele prăjite individual, astfel încât compoziția gustativă rezultată dă o impresie dulce de fructe și de migdale cu ciocolată.
Puteți prepara cafea din acest amestec în multe feluri. Este potrivită în mod clasic pentru espressoarele automate și manuale, dar vă veți bucura de nuanțe fine de gust dacă preparați această cafea la filtru, într-o cafetieră biallete, vacuum pot și altele. Majoritatea amestecurilor prăjite „italiene” sau „scandinave” nu oferă o astfel de experiență și posibilități largi de aplicare. La fel cum acordăm o atenție specială prăjirii, am avut grijă și să alegem cafelele individuale pentru acest amestec de espresso. Pentru informații complete, vă oferim o scurtă descriere. Arabica braziliană are un renume excelent la nivel mondial. Plantațiile de arbori de cafea sunt îngrijite în principal de micii fermieri, adesea la altitudini mari. Datorită stratului vulcanic, a numărului mare de ore de lumină solară și a umidității, acestea produc o cafea literalmente catifelată.
Această cafea are un gust dulce, fructat, adesea cu note de ciocolată sau nuci. Guatemala este unul dintre producătorii de top al cafelei Arabica de selecție. Plantațiile mici se găsesc mai ales în sud-vestul țării, într-un peisaj deluros împletit cu peșteri, râuri și acoperit cu păduri. Gustul cafelei Arabica este influențat de ploile frecvente și de natura pură, de recoltarea și procesarea atentă a fructelor arborilor de cafea. Boabele din Guatemala conferă băuturii un gust complet, aciditate scăzută și un gust fructat plăcut. Robusta spălată din India se caracterizează printr-un gust fantastic de plin și dens, care amintește chiar de budinca de ciocolată. Arborii de cafea locali sunt cultivați la umbră, la altitudini mai mici și înconjurați de grădini cu mirodenii și fructe, a căror aromă se reflectă inevitabil în boabe.
Compoziție
Brazilia Doce Diamantina
Guatemala Santa Rosa
India Robusta Parchment AB
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.