Cafea solubilă de cocos
O altă utilizare minunată a nucii de cocos este aici: populara nucă a dat de această dată gustul și aroma unui amestec de Arabica mexicană și Robusta. Rezultatul? Faimos! Nu se poate greși adăugând o picătură de aromă naturală unei baze liofilizate de calitate. Rezultatul este o cafea solubilă, plăcut dulce, cu nucă de cocos plăcută și citrice fragede. O puteți consuma ca atare sau să pregătiți o versiune de cafea a băuturii malibu preferate. Întotdeauna va fi minunată.
Compoziție
Arabica 80%, Robusta 20%, Aromă naturalăSpuma si gustul cafelei
Cafeaua solubilă de cocos este preparată dintr-un amestec de Arabica mexicană și Robusta, astfel încât își păstrează dulceața și un gust ușor de fructe. Adăugând o aromă naturală de cocos, a câștigat în plus și note exotice de nucă de cocos.
Această cafea solubilă este la fel de bună pentru prepararea unei băuturi fierbinți, precum și pentru prepararea unui ice coffe sau cocktailuri reci de cafea.
Origine
Cu toții cunoaștem nuca de cocos. Măsoară aproximativ 20 de centimetri, cântărește până la 2 kilograme, este maro la suprafață, fibroasă, albă la interior - cu pulpă și apă de cocos. Nucile de cocos cresc pe un palmier numit Coconut Tree, originar din Asia de Sud-Est.
Pulpa de nucă de cocos este un aliment foarte popular. Este folosit ca ingredient în preparatele dulci, pentru producerea uleiului, untului sau zahărului. În același timp, este folosită pentru făină de cocos, care nu conține gluten și este bogată în fibre, proteine și grăsimi.
Oricine a gustat vreodată nucă de cocos știe de ce se adaugă o aromă naturală de nucă de cocos la cafea. Pentru că este pur și simplu uimitoare! Gustul special de nucă de cocos completează perfect cafeaua. Mai ales când alegeți cafeaua mexicană în acest scop, mai exact un amestec de Arabica si Robusta. Un alt punct important pe drumul spre cafeaua solubilă de cocos este procesul de congelare sau liofilizare.
Spre deosebire de pulverizare, care degradează proprietățile senzoriale ale cafelei, tehnologia de liofilizare este absolut delicată. Boabele de cafea Arabica și Robusta prăjite trebuie amestecate într-un anume raport, apoi se fierbe o soluție foarte puternică din acestea și se lasă să se evapore în cea mai mare parte. Concentratul de cafea rezultat este congelat de producător la o temperatură de -40 ⁰C, după care este expus la presiune foarte scăzută. Un fenomen fizic numit sublimare face ca apa înghețată să se transforme într-o stare gazoasă și să fie colectată în afara liofilizatorului.
Este o modalitate mai delicată, dar și mai costisitoare decât pulverizarea menționată. Cu toate acestea, rezultatul merită. Puteți recunoaște cafeaua făcută prin congelare după cristalele cu suprafață lucioasă. Și bineînțeles și după gustul excelent.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o preparare optimă alegeți o cană mică cu un conținut de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea și turnați peste apă fiartă la o temperatură de 90°C. Apa clocotită privează cafeaua de gustul ei distinctiv.
- Utilizați întotdeauna apă proaspătă pentru a prepara cafeaua.