Cafea verde Brazilia Santos - numai la sol
Cafeaua verde a apărut pe piața cu produse pentru slăbit abia în anul 2012. Astăzi, este în plină expansiune și există o cerere globală însemnată în ceea ce o ptivește. Rafturile farmaciilor sunt pline de extracte din cafea verde sub formă de capsule sau tincturi. Noi suntem însă convinși, că cel mai eficient este ceea ce este cel mai aproape de natură. De aceea avem încredere în boabele verzi de cafea.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua verde are un gust asemănător cu ceaiul verde. Este destul de delicată, ușor dulce, fără amăreală sau aromă distinctivă. În observarea atentă a profilului de aromă, vom descoperi ceva din cafea prăjită. Oamenii trebuie să se obișnuiască cu gustul de cafea verde, dar nu durează mult și devine o parte obișnuită a meniului lor. Această cafea nu produce spumă.
Originea cafelei
Cafeaua din Brazilia însorită este renumită în întreaga lume. De aceea aducem cafeaua verde chiar de aici, din sud-estul regiunii Sao Paulo. Fermierii care se dedică cultivării cafelei sunt în mare parte agricultorii mici. De profiturile și calitatea cafelei depind familiile lor întregi, astfel încât acestea îi acordă o atenție maximă. Deoarece plantațiile din Sao Paulo sunt situate pe dealurile greu accesibile, nu sunt tratate sau fertilizate cu produse industriale. Cafeaua este de calitate BIO. Fructele arborilor de cafea Coffea arabica se coc continuu, astfel încât și recoltarea are loc aproape în permanență. Boabele roșii sunt culese manual și transportate în saci mari la ferme de prelucrare. Acolo, prin așa-numită spălare se obține cafea verde. În primul rând, boabele sunt turnate în rezervoare mari de apă și trecute prin plăci de zdrobire pentru a îndepărta pulpa. Boabele de cafea sunt apoi transferate în vasele de fermentație pentru fermentare. Uscarea are loc mai întâi la soare și apoi în uscătoare. Scopul este de a obține o umiditate de 10% a boabelor de cafea. Cafeaua verde nu se prăjește, rămâne naturală.
Efectele cafelei
Boabele de cafea neprăjite conțin mult mai multe substanțe benefice pentru sănătate decât cele prăjite. Nu trece prin temperaturii ridicate, deci nu scade conținutul de antioxidanți sau de cofeină. Substanța chimică principală pentru care cafeaua verde este atât de populară este acidul clorogenic. Efectele acidului clorogenic cunoscut sub numele de CGA:
- Stimulează eliminarea grăsimilor,
- limitează transformarea zahărului din sânge în grăsimi și îl elimină din corp.
- Accelerează arderea și sprijină pierderea în greutate,
- reduce senzația de foame
Efectele cofeinei din cafeaua verde:
- alungă oboseala și îmbunătățește concentrarea
- contribuie la vigoarea mentală și fizică
- relaxează mușchii netezi și ameliorează durerea
- crește performanța. Acest lucru este utilizat atât de persoanele care lucrează mental,
cât și de sportivi.
Raportul de acid CGA este de 60.000 mg/1 kg.
Cafeaua verde are un efect antibacterian, reducând riscul de diabet sau boli cardiovasculare. Important este de asemenea,de menționat faptul că consumul de cafea verde atenuează foamea.
ATENȚIE: Boabele de cafea verde sunt foarte dure, pentru măcinarea lor este necesară o râșniță puternică. Dispozitivele obișnuite se pot deteriora de la cafeaua verde. De aceea recomandăm măcinarea grunjoasă. Prepararea băuturii se recomandă prin metoda simplă de turnare a apei clocotite peste cafeaua măcinatăsau prin french press.
Instrucțiuni de preparare
- Utilizați aproximativ 7 g de cafea (2 lingurițe) pentru porție de băutură.
- Preparați cu apă clocotită și lăsați la extras aproximativ 5 minute.
4. 3.