CAROB BIO (Ceratonia siliqua) - pulbere
Poftiți ciocolată dimineața, la prânz și seara? Înlocuiți-o ocazional cu carob (roșcoave). Pulberea bogată în fibre, minerale, vitamine și antioxidanții, realizată din păstăile de roșcoave vă va oferi o senzație la fel de încântătoare și ceva mai puține remușcări. Este fără adaos de zahăr sau alte arome și are mult mai puține grăsimi decât ciocolata. Și totuși se poate prepara din aceasta un cacao delicios, desert sau o gustare întreagă.
Compoziție
Carob BIO 100%GUST
Pudra Carob BIO are gust de ciocolată cu lapte și este în mod natural dulce. Are o culoare maro deschisă și datorită structurii sale foarte fine, poate fi folosită în băuturi sau mâncăruri destinate consumului direct.
ORIGINE
Roșcovul, arborele din a cărui fructe se produce carobul (pudra de roșcove), a câștigat de-a lungul istoriei multe nume. Printre cele mai cunoscute se numără pâinea Sfântului Ioan. De ce? Legenda spune că păstăile sale l-au salvat pe Sfântul Ioan Botezătorul de la moarte. Fiul lui Zaharia și a Elisabetei s-a dus în pustietate pentru a se pregăti pentru viitoarea vocație de predicator. Pentru că era un mare ascet, a mâncat doar ceea ce a găsit. Rădăcinile și fructele plantelor, insecte, miere de albine sălbatice. Păstăile de carob au fost cele care i-au dat energia să ducă la bun sfârșit sarcina lui dificilă. Când a devenit predicator, a pregătit oamenii pentru venirea Mântuitorului. El a fost un exemplu de virtute, botezând mulți oameni în râul Iordan. La fel ca Iisus Hristos.
Așadar, nu este de mirare că păstăile acelui arbore au câștigat o mare popularitate. Pâinea Sfântului Ioan aparține plantelor vechi de cultură, care există de mai bine de 4000 de ani. A fost răspândit inițial în Peninsula Arabică și în partea de est a Mediteranei. În prezent este cultivat în Grecia, Italia, dar și în Mexic, SUA, Chile, regiunile sudice ale Africii și Australia.
Carobul este un copac înalt, care poate atinge o înălțime maximă de aproximativ 15 metri. Are o coroană semisferică, și frunze de 10-20 de centimetri. Înflorește cu flori de culoare roșie-verzui. Deoarece este o plantă din familia leguminoaselor, fructul roșcovului este o păstaie. De obicei măsoară între 10-30 centimetri, conținând între 4-10 semințe. Păstăile au o culoare maro închisă. Semințele sunt înconjurate de pulpă dulce, au formă ovată, ușor aplatizată și, când sunt coapte, sunt extrem de tari. Demult se foloseau pe post de greutăți pentru a indica greutatea pietrelor prețioase. Din numele lor (în arabă kharrub, în greacă kerátion) a fost ulterior derivat cuvântul karat.
Păstăile trebuie culese din copaci în momentul maturității ideale de obicei între lunile august și octombrie. Este esențial ca acestea să fie suficient de uscate, nu trebuie să fie udate de ploaie, deoarece ar putea mucegăi. Se deschid, se îndepărtează semințele, se clătesc și se usucă pentru a activa enzimele necesare. În cele din urmă, păstăile sunt măcinate într-o pulbere maro foarte fină, similar grâului.
În timp ce ciocolata conține cofeina revigorantă, aceasta nu se găsește și în carob. Pulpa sa conține glucoză și fructoză, proteine, vitamine A, B și D, potasiu, calciu, magneziu și oligoelemente precum fier, cupru, crom, nichel. Comparativ cu ciocolata menționată, are de până la 17 ori mai puține grăsimi. Conține cu atât mai mult substanțele benefice. Carobul poate fi folosit pentru a face sirop, țuică sau pentru îngroșarea alimentelor. Făina de carob este populară la persoanele cu intoleranță la lactoză și la gluten. Utilizarea carobului este foarte largă. Iar beneficiile sale sunt considerabile. Datorită compoziției menționate mai sus, este o sursă sănătoasă de energie, fibrele susțin o digestie corespunzătoare și contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
În 2016, producția mondială de carob a fost de aproximativ 160 de mii de tone. Printre cei mai mari furnizori se numără Portugalia, Spania, Italia și Maroc.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Potrivit pentru prepararea unui lapte delicios cu cacao. Poate fi preparat cu lapte obișnuit, lapte de soia sau lapte de orez. Este excelent și pentru pregătirea deserturilor.
Grăsimi: | 0,65 g |
Valoarea energetică: | 929 KJ / 222 kcal |
din care saturați: | 0,09 g |
Carbohidrați: | 49 g |
din care zaharuri: | 40,5 g |
Fibre: | 9 g |
Proteină: | 4,6 g |
Sare: | 0,09 g |