075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CASCARA Honduras

Cod: 1293

Nu este o cafea, așa cum o știm. Și nu este nici un ceai, așa cum îl știm. Cu toate acestea, Cascara are similarități cu ambele. Provine dintr-un arbore de cafea și se prepară ca un ceai. Are un gust plăcut de fructe, chiar flori. Și conține cafeină. Nu e vorba de nicio descoperire modernă. Cojile uscate ale cireșelor de cafea au fost cunoscute în Yemen deja în secolul al IX-lea. Băutura de cafea o numeau qisher și o aromatizau cu scorțișoară, ghimbir sau nucșoară. Savurați-o și dumneavoastră!

Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Honduras
Regiune
Regiune:
Marcala
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1100 - 1800m
Gust
Gust:
Scorțișoară, Ostružiny, Rybíz, Citrusy, Bergamot

Compoziție

Cascara 100%

Spuma și gustul cafelei

Cascara Honduras se transformă după preparare cu apă în băutură caldă, cu o aromă fructată foarte plăcută, care miroase a stafide dulci. Extractul are o culoare de miere. Cascara se poate bea atât caldă dar și sub forma de ice tea. Poate fi aromată cu mirodenii sau îndulcită, combinată cu plante, fructe, siropuri naturale.

Proveniența

BIO Sencha

Sud-vestul Hondurasului oferă condiții foarte prielnice pentru cultivarea arborilor de cafea. Localitatea Marcala din regiunea La Paz, unde plantațiile au fost înființate începând cu anul 1937, se poate mândri cu propriul brand de cafea. Mai mulți fermieri locali folosesc metode tradiționale pentru cultivarea cafelei, pentru a asigura cele mai bune condiții și durabilitatea pe termen lung a solului și a arborilor de cafea. Cascara a fost consumată înainte de a descoperi prăjirea cafelei. Pulpa roșie, care conține boabe de cafea, se folosește încă din secolul al IX-lea pentru a pregăti băutura. Prima mențiune despre cafeaua prăjită datează din secolul al XV-lea. Este, fără îndoială, interesant faptul că Cascara a fost dată uitării pentru mult timp. Își menține susținătorii numai în Yemen și Etiopia. În ultimii ani, a început să se întoarcă la lumină. Ca o băutură cu un gust minunat și beneficii interesante pentru sănătate.

Servită de producătorii de cafea din America de Sud, ea apare și pe listele de băuturi ale mai multor întreprinderi europene specializate în cafea și ceaiuri selectate. Datorită Cascarei, care se găsește și sub numele de ceshir, quishr, quisher sau hashara, veți descoperi o altă dimensiune a cafelei de plantație de calitate. Numele său provine din spaniolă și se traduce ca și coajă. Apare atunci când este curățată cafeaua, fie în timpul prelucrării umede a boabelor de cafea, care sunt puse în apă și zdrobite prin plăci sau fructele de cafea sunt lăsate să se usuce natural și coaja este separată mai târziu. Urmează, desigur, sortarea și uscarea atentă. În zonele de cultivare a cafelei, adesea se utilizează cojile de cafea pentru fertilizarea solului sau ca și combustibil pentru uscătoare. Cu toate acestea, primul caz nu se aplică în proporție de 100%.

Cascara ridică aciditatea solului, ceea ce nu este de dorit. Se poate, de asemenea, folosi pentru mulci, să fermenteze și să se completeze cu alte elemente importante pentru producția agricolă.Se menționează că în practică, doar aproximativ 3% din producția mondială de Cascara este utilizată pentru fertilizare.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

Tento kávo-čaj si můžete připravit zalitím horkou vodou (doporučená dávka 15-20 gramů na 500 ml vody). Cascaru louhujte 5-10 minut. Chutná báječně sama o sobě, ale nápoj můžete vyladit zázvorem, hřebíčkem, medem, citronem nebo vymačkanými pomeranči či kokosovým mlékem. Osvědčuje se také příprava cold-brew, tedy namočení slupek do studené vody a delší louhování v ledničce.

Trendem se stává například výroba limonád s cascarou, műsli tyčinek nebo dokonce mouky.

Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »