ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 - cafea boabe
Întotdeauna proaspăt prăjită, întotdeauna de cea mai înaltă calitate! O altă bunătate etiopiană, cu o aromă remarcabilă de fructe, care este acasă la una dintre cele mai vechi ferme din lume, pătrunde pe piața noastră. Sidamo a fost denumită după locuitorii autohtoni ai regatului Kaffa. Ce s-a întâmplat cu ei nu vom afla, dar cert este că această cafea extraordinar de interesantă Sidamo este căutată în întreaga lume.
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
Această Arabica 100% se remarcă prin ușurință, boabe minunat strălucitoare și uniforme și aciditate medie. Este prăjită în așa fel, încât să evidențieze aroma sa unică și eleganta delicatețe cremoasă. Reverberația citrică închide frumos fiecare înghițitură și în gură persistă mult timp. Spuma pe care cafeaua Sidamo o creează după o pregătirea corectă este compactă, densă și persistentă.
Originea cafelei
Etiopia Sidamo provine de la una dintre cele mai vechi plantații din lume. Pădurile muntoase ale Etiopiei sud-vestice ascund mici ferme tradiționale care se specializează în cultivarea celei mai bune Arabica. Soiul Forest Coffee este unul dintre cele optzeci de soiuri Arabica. Fiecare fermier îl alege pe cel mai potrivit în funcție de condițiile naturale și de alte caracteristici ale plantației. Cultivatorii din regiunea Sidamo, situată în partea de sud a țării, preferă Arabica Forest Coffee. Cafeaua lor de plantație dintr-un singur soi își găsește susținători printre experții de cafea. Fructele arborelui de cafea (Coffea arabica) pot fi comparate cu vișinele. Sunt similare la culoare și dimensiune. Spre deosebire de fructele cunoscute însă, la boabele de cafea nu ne interesează pulpa ci sâmburele, mai precis, două boabe de cafea ascunse sub o coajă solidă și învelișuri. În Etiopia, le îndepărtează cel mai adesea prin metoda umedă. Fructele arborelui de cafea sunt turnate în rezervoare mari cu apă. Cele care rămân la suprafață sunt îndepărtate (sunt de slabă calitate), boabele rămase pe fund sunt presate împreună cu apa prin plăci de zdrobire care le îndepărtează pulpa. După aceea, cafeaua este fermentată, curățată de ultimele coji și de mucoasă și uscată. Mai întâi la soare, apoi în uscătorii.
Efectele cafelei
Cafeaua îmbunătățește starea de spirit, oferă energie și crește performanța psihică și fizică. 100% Arabica conține 0.7-1.4% cofeină, care este amară iar prin aceasta determină gustul general al cafelei. Practic, este vorba despre un drog natural cu efecte foarte benefice asupra sănătății umane. Pe de altă parte, în cazul consumării ei, este întotdeauna necesar să se ia în considerare starea actuală de sănătate a consumatorului. Experții susțin că 3 cești de cafea de calitate pe zi, nu pot face rău. Cofeina ajută digestia și arderea grăsimilor, relaxând mușchii netezi. Antioxidanții, în cafea sunt prezenți 100 de tipuri, acționează ca o prevenție excelentă a bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer și Parkinsons, au un efect pozitiv asupra activității inimii și a vaselor sanguine. Consumul regulat de cafea reduce de asemenea riscul apariției anumitor tipuri de cancer.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
22. 6.