LENTILE DE CIOCOLATĂ ECUADOR ORIGIN 76%
Primul baton solid de ciocolată l-a fabricat în anul 1847 compania JS Fry & Sons. Iar gloria acelei bucăți de bucurie dulce și închisă la culoare a început să atingă stelele. Adăugați mirodenii, nuci sau fructe, bucurați-vă de ele dimineața, la prânz sau seara... Ciocolata nu vă va dezamăgi niciodată. Despre ciocolata din Ecuador putem susține asta cu conștiința curată. Aproape 80% cacaoa din arborii ecuadorieni va da strălucire și farmec zilelor dumneavoastră.
Compoziție
Masa de cacao Ecuador 76%, Unt de cacao, Zahăr, Praf natural de vanilieGustul
Fulgii de ciocolată Ecuador sunt amărui, impresia de gust are însă o notă de prospețime și un subton de banană dulce.
Origine
República del Ecuador este foarte strâns legată de cultivarea de cacao. Statul ecuatorial produce doar 4% din volumul de cacao, dar dacă vorbim de cacao de calitate, contribuie la producția mondială cu 70%. Acest cacao, încadrat în clasa superioară de calitate, este extraordinar de fin. Cultivarea arborilor de cacao (Theobroma cacao) are pentru cetățenii Ecuadororului însemnătate nu doar în ceea ce privește sursa de cacao excelent, dar și ca un fenomen cultural și social. Cooperativele care adună fermierii mici asigură prețuri de achiziție corespunzătoare (desigur, și calitatea produsului oferit) și o parte a profitului o returnează înapoi în viața, de obicei a, familiilor foarte sărace. Trebuie adăugat că țara exporta „aurul negru“, cum denumesc locuitorii cacaua, cu 250 de ani înainte de a trece cuiva prin minte că se poate produce ciocolată ecuadorială pură din ea. Sursa sa sunt boabele de cacao recoltate din arborii de cacao din soiul Arriba. Semințele excelează în aroma fină, floral-fructată. Stat indial la origine, care a fost cucerit de spanioli în anul 1534, iar în secolul al XX-lea a trecut printr-o destabilizare politică, se confruntă încă cu o datorie extraordinară.
Terenurile agricole sunt deținute în proporție de 40% de câțiva moșieri bogați, 2/3 din fermele de familie cultivă doar suprafețe foarte mici. Acestea le asigură traiul doar foarte greu, astfel că mulți agricultori se mută în orașe mari, de la care așteaptă câștiguri mai ușoare. Din păcate, de cele mai multe ori ajung în mahalale. Ciocolata din Ecuador își construiește renumele de una dintre cele mai bune din lume abia în prezent. Culege succese în competiții internaționale și colectează medalii. Orice turist, care vizitează Ecuadorul va găsi la aeroport, în piețe și magazinele locale un sortiment de ciocolată fantastică. Boabele de cacao sunt cel mai adesea procesate în zonele Mania, Los Rios și El Oro. De la semințele arborilor de cacao până la ciocolată este într-adevăr un drum lung de parcurs. Boabele de cacao scoase din păstăi și curățate de pulpă, se lasă la fermentat și uscat timp de câteva zile. Următorul pas este prăjirea, zdrobirea și măcinarea. Din masa de cacao rezultată trebuie separat untul de cacao și cacaua propriu-zisă. Din ambele ingrediente se proce apoi ciocolata. Printre procesele tehnologice putem găsi emulsificarea, frământarea, baterea, temperarea, răcirea... Poate fi surprinzător faptul că ciocolata în stare solidă este cunoscută doar din anul 1847. Până atunci, cacaua a fost adăugată în băuturi, cel mai adesea în apă. Ce gust bun are în lapte au descoperit oamenii abia în secolul al XVIII-lea.
Deși cacao a fost dovedit consumată deja în jurul anului 600. Există o mulțime de motive pentru a te bucura de ciocolată. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale, ciocolata ajută la menținerea bunei dispoziții și aduce energie pozitivă. Nu degeaba cacao se află pe lista așa-numitelor super-alimente și cu ciocolată sunt echipați și astronauții în timpul călătoriilor lor în spațiu. Fulgii de ciocolată Ecuador sunt potriviți pentru vegetarieni și vegani. În ceea ce privește alergenii, prudente ar trebui să fie persoanele cu alergie la lapte, cacao și vanilină. Produsul poate conține urme de coji de nucă. Depozitați la temperaturi între 12-20 °C.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Lentilele de ciocolată pot fi consumate „ca atare”, sunt foarte gustoase topite în lapte cald sau în diverse deserturi. Ciocolata poate fi folosită și pentru fondue.
Valoarea energetică: | 2 414 kJ / 577 kcal |
Grăsimi: | 46 g |
din care saturați: | 27,7 g |
Carbohidrați: | 24,3 g |
din care zaharuri: | 20,6 g |
Proteină: | 8,6 g |
Sare: | 0,02 g |