HONDURAS SHG BIO SWISS WATER DECOF - cafea boabe
Cafeaua decofeinizată de plantație va satisface cerințele tuturor celor care nu țin cont de numărul de cești. Fără popularul stimulent, vă puteți răsfăța oricât de mult doriți. Calitate BIO garantată, un gust minunat și profund de asemenea. În cazul cafelei Honduras SHG, vă așteaptă note dulci de ciocolată și caramel, echilibrate de prospețimea coacăzelor roșii.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Boabele de cafea Honduras SHG BIO Decaf nu-și neagă originea. Caramelul, ciocolata și fructele de pădure sunt caracteristice recoltelor din Honduras. Toate acestea le putem găsi și în această cafea. Coacăzele roșii proaspete completează frumos dulceața plăcută. Gustul complex este subliniat de prăjirea la un grad mediu. Spuma este delicată, deschisă la culoare, compactă.
Originea cafelei
În Honduras, peste 100.000 de familii se ocupă cu cultivarea arborilor de cafea, dintre care aproximativ trei sferturi cultivă pe mai puțin de 2 hectare. Plantațiile sunt de obicei situate la o altitudine de aproximativ 1.500 de metri. Așa este și în cazul cafelei Honduras SHG BIO Decaf (unde abrevierea SHG înseamnă Strictly High Grown), care provine din regiunea Copan situată în partea de vest a țării. Pe lângă faptul că regiunea este cunoscută ca un producător important de cafea de calitate, este cunoscută și datorită sitului arheologic - unul dintre cele mai mari orașe ale civilizației mayașe.
Această cafea a fost cultivată și produsă de fermierii, care fac parte din organizația Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada, care este dedicată sprijinirii fermierilor, educației acestora și dezvoltării turismului (în primul rând ecoturism). Cooperativa deține, de asemenea, un restaurant și mai multe sere și, de asemenea, se ocupă de albine. Obiectivul său principal este de a permite creșterea economică și independența membrilor săi. Acest lucru permite, de asemenea, unor ferme să se concentreze pe cultivarea cafelei organice, certificate. Producerea cafelei de calitate BIO este mai solicitantă și mai costisitoare, deoarece fără substanțe de stropire și îngrășăminte produse industrial, plantele de cafea prezintă producții mai mici și rezistență redusă la dăunători.
Poate vă întrebați cum au fost decofeinizate boabele de cafea. Acest lucru a fost realizat folosind procesul Swiss Water Proces. Este un proces certificat în timpul căruia cafeaua este scufundată în apă fierbinte, iar cofeina extrasă este captată în filtre cu cărbune activ. Filtrarea este circulară și durează câteva ore. Deoarece moleculele de cofeină sunt relativ mari, ele rămân în filtre, în timp ce moleculele de aromatice și alte substanțe care contribuie la gustul și aroma unică a cafelei trec prin filtre și revin în boabe. Cel mai mare avantaj al metodei elvețiene de decofeinizare este că nu folosește deloc solvenți chimici, iar apa folosită se întoarce la arborii de cafea sub formă de irigații.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua până la o granulați potrivită pentru modul de preparare ales.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă de cafea.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.