IBRIC PENTRU CAFEA KAFFIA 110-120 ml
Cod: 1285
Ibricul este un vas tradițional pentru prepararea cafelei turcești. Este fabricat manual din cupru. Cuprul are o conductivitate termică ridicată și de-alungul multor secole a fost preferat în bucutărie pentru siguranța lui și gătitul sănătos. Partea interioară a ibrucului este acoperită cu staniu.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua foarte fin. Ar trebui să aibă un aspect pudrat.
- Pentru 1 cafea, folosiți aproximativ 7 g cafea măcinată la 50 ml apă.
- Puneți ibricul pe foc, adăugați 20 ml apă și zahăr cu condimente (depinde de dvs. care condiment adăugați, de exemplu cardamom). Raportul dintre cafea și zahăr este de 2 lingurițe de cafea și o linguriță de zahăr.
- Așteptați până când apa și zahărul încep să fiarbă și se formează caramel. Apoi adăugați apă până la 2/3 din ibric și adăugați cafea măcinată.
- Așteptați până când cafeaua începe să fiarbă și spuma ajunge la marginea superioară a ibricului, apoi îndepărtați ibricul de pe foc și scoateți spuma și o puneți în ceașcă.
- Apoi puneți din nou cafeaua la fiert și repetați același procedeu de încă 2 ori.
- La final, puneți ibricul deoparte și lăsați să stea 30 de secunde pentru ca sedimentul să se depună.
- Turnați cafeaua în ceașcă.
Ajutați pe alții să aleagă: