INDONESIA SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - cafea boabe
Indonezia este al treilea producător de cafea din lume. Puteți întâlni plantații de cafea nesfârșite colindând pe insulele Java, Sumatra și Sulawesi. Regiunea Toraja este situată în sudul său colinar. Plantarea, îngrijirea și recoltarea cafelei necesită mult angajament din partea fermierilor locali. De aceea în aceste locuri se cultivă soiul Arabica cu gust plin de ciocolată și fructe în calitate BIO. Este populară peste tot, dar cel mai mult în Japonia.
Compoziție
Arabica BIO 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafea Indonezia Sulawesi Sulotco Estate BIO excelează printr-un corp complet, cu un gust delicat de struguri dulci însoțit de un gust condimentat de ciocolată. Aroma este în principal florală, dar puteți observa și o notă frumoasă de caramel.
ORIGINEA CAFELEI
Arborii de cafea au fost aduși în Indonezia de către colonizatorii olandezi în timpul secolului al XVII-lea. Inițial au plantat arbuștii pe insula Jakarta, dar ulterior au înființat plantații și în Java și Sulawesi. La sfârșitul secolului al XIX-lea, arbuștii au fost afectați de o epidemie de rugină de cafea la fel ca în Sri Lanka și Malaezia. Boala fungică a distrus marea majoritate a plantațiilor și a distrus întreaga industrie colonială a cafelei indoneziene. Cu toate acestea, olandezii nu au renunțat și au adus arbori de cafea din varietatea Liberica pe insule, care, însă, nu s-au dezvoltat bine în condițiile locale. Așa că au înlocuit arborii de cafea din soiul Arabica cu soiul Robusta mai rezistent. În prezent, aceasta reprezintă 90% din veniturile produse de cafea din Indonezia. Marea majoritate a plantațiilor sunt îngrijite în prezent de micii fermieri. După marea criză a cafelei, mulți proprietari de plantații coloniale au fugit din țară. Cu toate acestea, statul din Asia de Sud-Est și Oceania este renumit pentru cafeaua Arabica de top. S-a dovedit că climatul peisajului deluros, subsolul vulcanic și temperaturile mai scăzute sunt minunate pentru cafeaua Arabica gourmet. Sudul insulei Sulawesi oferă acestei cafele exact ceea ce are nevoie. Altitudine peste 1500 de metri, temperaturi de 16-20 °C și minerale din solul vulcanic. Datorită terenului accidentat și inaccesibil, riscul de contact cu alți arbori de cafea este de asemenea redus, eliminând astfel posibilitatea unei infestări ulterioare cu diferite boli. Arborii de cafea sunt cultivați în regiunea montană Toraja fără utilizarea îngrășămintelor industriale sau a produselor de îngrijire. Fructele lor coapte sunt culese și sortate manual de către fermieri, garantând astfel o calitate maximă a boabelor. Zona montană nu permite recoltarea masivă (nici plantarea de arbori de cafea pe suprafețe mari), astfel încât producțiile sunt de aproximativ 300 de kilograme pe hectar. În Sulawesi, cireșele de cafea sunt procesate prin spălare, adică cu ajutorul apei. După îndepărtarea pulpei, boabele verzi de cafea sunt lăsate să fermenteze 24-48 în rezervoare de fermentare și sunt uscate în principal în uscătoare mecanice. Merită să menționăm nu numai arborii de cafea, dar și oamenii care trăiesc în Toraju. Sunt renumiți pentru ceremoniile lor funerare complicate, care durează câteva zile și sunt vizitate de sute de localnici și turiști.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.