INDONESIA WAHANA ESTATE - Micro Lot
Haideți cu noi în nordul insulei Sumatra, o insulă traversată de ecuator, acoperită de păduri tropicale și locuită de animale sălbatice. După ce ocolim câteva lacuri, trecem de vulcanii ce afumă și traversăm jungla, ajungem la plantația Wahana Estate. Din anul 2016 este îngrijită de oamenii din vecinătatea satului Sidikalang. Cafeaua lor excelează prin gustul său picant, dulce de ciocolată. Nicăieri în altă parte nu crește una la fel.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Indonezia Wahana Estate se caracterizează printr-un corp complet și un gust cu adevărat original. În gust veți recunoaște cedru dulce, condimente, ciocolată și o anumit gust pământos foarte atractiv. Boabele au fost prelucrate prin așa-numita metodă umedă, astfel încât gustul include și o dulceață fructată plăcută.
ORIGINEA CAFELEI
Sumatra este situată în partea de vest a Marelui Arhipelag Sunda. Este a 6-a insulă ca mărime din lume. Partea vestică este acoperită cu dealuri și munți, estul aparține zonelor joase cu multe zone mlăștinoase. Turiștii descriu Sumatra ca o țară extraordinar de frumoasă, sălbatică, plină de culori și parfumuri. Viața tuturor locuitorilor săi este afectată de cutremure frecvente, erupții și tsunami, dar locuitorii Sumatrei au un respect și o dragoste deosebită pentru natura patriei lor.
Fermierii locali cultivă cafea și în sud-vestul insulei, dar majoritatea arborilor de cafea cresc în nordul insulei. De obicei arborii sunt din soiurile Typica, Caturra, Bourbon. Pentru toate aceste soiuri este caracteristic gustul pământos și condimentat combinat cu o aciditate moderată și delicatețe. Exact așa poate fi caracterizată cafeaua din Wahana Estate, care este în plus dulce amărui, cu gust de ciocolată și specific expresivă. Boabele sunt recoltate dintr-o plantație de 250 de hectare intersectată cu 100 de hectare de pădure autohtonă. Prin această combinație, proprietarii încearcă să aibă grijă de speciile naturale originale de plante și animale și, în același timp, să permită cafelei să absoarbă mii de arome din jur.
Deoarece recolta de la Wahana Estate este curată (nu se amestecă alte boabe în ea) și provine în mod evident dintr-un loc, comercianții o etichetează ca un microlot. Așa-numita cafea cu origine permite cunoscătorilor și iubitorilor de gusturi proaspete să aibă o idee clară despre o anumită plantație și condițiile acesteia. În acest caz, proprietățile senzoriale ale cafelei se datorează solului vulcanic, cultivării la umbra copacilor, fertilizării exclusiv organice și recoltării manuale și procesării atente.
Muncitorii recoltează fructele din luna septembrie până în mai. Le prelucrează prin spălare, adică printr-un proces umed. Cireșele de cafea coapte sunt turnate în mașina de curățat, unde se elimină coaja. Acestea sunt apoi transferate în rezervoarele de apă și fermentează timp de câteva ore sau zile. În aceasta etapă se dizolvă resturile de pulpă care înfășoară semințele și boabele de cafea se eliberează. Cafeaua verde este apoi întinsă pe terase de beton sau uscată în uscătoare. Dar, este necesar să se asigure o amestecare regulată, astfel încât să se usuce uniform și să nu mucegăiască.
La final menționăm că, vânzarea de cafea (și prelucrarea produselor din plantațiile din jur) susține parțial comunitatea locală de fermieri și lucrători. Wahana Estate are propriul său program de responsabilitate socială, oferă asistență medicală gratuită și sprijină fermierii în activitățile lor.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.