Keyna AA Top Muranga Gakui washed - Micro Lot
Savurați o cafea cu origine. De ce? Pentru că veți gusta o combinație unică de ciocolată dulce, coacăze roșii și mure suculente. Pentru că o cafea la fel de bună nu se găsește nicăieri altundeva în lume. Și pentru că microloturile nu sunt doar rare, dar și foarte atent cultivate, recoltate și prelucrate. Cafeaua Arabica de pe plantațiile din regiunea Muranga vă va convinge că legendele despre Kenya conform cărora este tărâmul făgăduinței pentru cafea, sunt cu siguranță adevărate.
Compoziție
Arabica 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Kenya AA Top Muranga Gakui washed este una dintre acele cafele care se remarcă prin gustul său bogat, cu aciditate profundă și aromă extrem de plăcută. La degustare, veți descoperi o plenitudine de ciocolată dulce și note proaspete și clare de fructe - în special coacăze roșii și mure coapte. În mod sigur aceasta nu este o cafea cu aciditate ridicată. Ceașca vă va încânta cu o aromă intensă, cu un postgust lung.
ORIGINEA CAFELEI
Dacă vizitați regiunea Murang'a County din centrul Kenyei, veți fi încântați de peisajele frumoase și de numeroasele atracții turistice. Puteți să vizitați de exemplu mormântul conducătorului Paramount Karuri Gakure, să explorați peșterile Mau Mau sau să mergeți într-o expediție în munții Aberdare. Zona este renumită și pentru taberele de pescuit, unde se adună pescari din toată lumea. Râul Mathioya este, de asemenea, unul dintre cele mai interesante râuri pentru rafting din Kenya.
În plus, veți întâlni cu siguranță plantații de ceai, care profită foarte mult de clima locală. La fel ca și cele de cafea. La urma urmei, ceaiul și cafeaua se numără printre principalele culturi comerciale ale regiunii Murang'a County. Arborii popularelor soiuri kenyene Arabica din seria SL (în special SL 34 și SL 28) sunt viabile și produc boabe de calitate superioară. Abrevierea SL provine de la Scott Laboratories, centrul de cercetare kenyan care a dezvoltat aceste soiuri. Acești arbori de cafea sunt înalți, cu frunze ascuțite, au un necesar redus de îngrășăminte și sunt toleranți la secetă. Fructele acestor plante incredibil de rezistente se coc încet și produc o cafea plină de savoare, cu o aciditate bună și o aromă fructată.
Solul în care fermierii plantează arborii de cafea este vulcanic și, prin urmare, bogat în nutrienți. Arbuștii prosperă la o altitudine de aproximativ 1 700 de metri. În zonă activează micii fermieri, fiecare dintre ei deținând aproximativ 150 de arbori de cafea. Dacă ar fi să numărăm toți arborii de cafea în producție, ne-am apropia de 400 000. Cireșele roșii de cafea se culeg manual și selectiv de către muncitori. Între lunile octombrie și decembrie, apoi din iunie până în august, muncitorii culeg fructele coapte pentru a le duce în aceeași zi la fabrica de prelucrare Gakui Coffee Factory.
Stația de spălare respectă standarde stricte de prelucrare a cafelei. Întregul proces este supravegheat de mai mulți angajați care aruncă cireșele necoapte sau deteriorate. Principalul cuvânt de spus îl are Cherry Clerk, persoana care se ocupă de ținerea evidenței cafelei primite și procesate, precum și de suma pe care fermierul trebuie să o plătească stației. După întocmirea documentelor și inspectarea recoltei, muncitorii o toarnă în dispozitive de curățare. De acolo, cafeaua intră în rezervoarele de fermentare, unde rămâne timp de aproximativ 12 ore. După este spălată și curățată de substanțele mucilaginoase care învelesc boabele. Apoi este scufundată în apă curată în rezervoarele de înmuiere pentru încă 24 de ore. Acest lucru permite boabelor să dezvolte arome complexe de fructe. O uscare lentă, care durează adesea 2-3 săptămâni, completează procesul. În timpul uscării, cafeaua trebuie să fie întoarsă și acoperită cu prelate în cea mai fierbinte parte a zilei.
Rezultatul unei astfel de îngrijiri individuale este un micro-lot magnific, pe care prăjitorul nostru experimentat îl va prăji astfel încât să scoată în evidență toate notele și aromele sale minunate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru o ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.