CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
O poveste pentru gurmanzi! Această cafea de plantație de pe coasta de sud a Cubei se poate lăuda cu o aciditate aproape nulă, dar cu o aromă plină și cu o colorare puternică de ciocolată și caramel. Munții Sierra Maestra, în care s-a născut, i-au dat o aromă dulce, care evocă mierea și zahărul brun. Dacă vă veți bucura cu adevărat de ea, veți descoperi tonuri de fum și rom cubanez.
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
O cafea delicată, dulce, cu corp plin va fi pe placul descoperitorilor de senzații noi, dar și a savanților în cafeină. Cuba Serrano Superior conține mai puțini acizi decât speciile de altitudine. O caracterizează gustul puternic și distinctiv de ciocolată amăruie și caramel. Similar tuturor cafelelor 100% Arabica, și în acest caz, printr-o extracție adecvată, rezultă o cremă densă și compactă.
Originea cafelei
Lanțul muntos Sierra Maestra se afla pe coasta de sud a Cubei. Cel mai înalt munte al său (de asemenea, cel mai înalt munte din toată Cuba), Pico Turquino, are 1974 metri. Climatul tropical și umed creează condiții excelente pentru cultivarea arborilor de cafea (Coffee arabica). Solul local, este bogat în cupru, mangan, crom și fier. Cafeaua cubaneză are de aceea un profil de gust excepțional. Cele mai frecvente soiuri, care pot fi găsite în Cuba sunt Bourbon, Typica, Caturra și Catu & Catimor. Arborii de cafea sunt culeși manual din iulie până în decembrie. Fructele lor roșii, de dimensiunea și aspectul cireșelor sunt prelucrate prin așa-numita metodă umedă, sau prin spălare. Imediat după recoltare sunt turnate în vase mari cu apă.
Partea de calitatea a recoltei se așează la fund, restul este strâns de la suprafață. Împreună cu apa, boabele sunt presate prin plăci de zdrobire speciale, care le elimină pulpa. Semințele (boabe de cafea) sunt lăsate să fermenteze, urmând a fi uscate la soare și în uscătorii. În cele din urmă, cafeaua este sortată și ambalată în saci de iută a câte 60 de kilograme. Arborii de cafea au ajuns în Cuba în anul 1748. Plantațiile de cafea sunt lucrate de săteni, cărora le aparțin în general bucăți mici de teren. De multe ori se grupează în socieatăți mai mari pentru a asigura cafelei o mai bună vânzare. Fiecare lot de cafea cubaneză are o istorie clară și demonstrabilă. Țara exportă anual 8.000 de tone de cafea.
Cubanezii iubesc cafeaua, și-o pregătesc în termosuri, îi adaugă zahăr și o iau la drum. Cafeaua cu lapte o puteți găsi în Cuba numai în hotelurile bune, localnicii o beau numai îndulcită.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
14. 2.