075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

MALAWI PB - cafea boabe

Cod: 1445

Chiar și steagul din Malawi duce cu gândul la cafea. În partea de jos este verde ca arbuștii, în mijloc este roșu ca fructele și sus este negru ca băutura în sine. Boabele neobișnuit de rotunde din Africa de Sud au câștigat renume mondial. O mică rețea de cooperative agricole produce o cafea extraordinar de interesantă. Cafeaua care crește în sudul țării, combină gustul de fructe roșii, ciocolată și plante. La sfârșit se aprind tonurile mirodeniilor. Și vă duc departe ...

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
181,8 Lei /1000 g 18,2 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 3. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Malawi
Soi
Soi:
Catuai
Regiune
Regiune:
Thyolo
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1200m
Gust
Gust:
Ciocolată, Fructe, Condimentat
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Arabica 100%

Gust

Cafeaua Malawi PB va încânta toți cărora le place aciditatea ușoară până la cea moderată, fructele și ciocolata. Toate acestea și plante ușor picante la sfârșit. În plus, Arabica 100% are o aromă ușoară fructată, florală și spuma ei este ușoară, dar consistentă.

Origine

Arbuștii de cafea au fost aduși prima dată în Malawi de misionarii scoțieni. Dar toți arbuștii au fost distruși de o boală fungică. Deși era aproape sigur că se va termina cultivarea cafelei în această mică țară africană, un cercetător din Etiopia a încercat din nou. Și a reușit! Arbuștii săi de cafea din soiul Gesha și Agaro s-au prins. Aceasta s-a întâmplat la începutul secolului al XX-lea și mai târziu au fost adăugate soiurile Caturra, Catimor, Catuai și altele. Prima cooperativă a fost înființată în Malawi în 1946, denumită Mzuzu Coffee Planters Cooperative Union Limited.

După cum puteți vedea, cafeaua nu are o istorie de sute de ani în Malawi, dar pe de altă parte, recolta devine tot mai populară. Marea majoritate a boabelor sunt procesate de agricultori prin spălare, datorită căreia boabele își păstrează un gust curat și dulce. Întregul proces începe prin înmuierea boabelor roșii de cafea în apă și separarea boabelor necoapte. Apoi, boabele sunt împinse prin plăci de zdrobire pentru a elimina învelișul. Această etapă este urmată de câteva zile de fermentare în cuve de fermentație. În timpul acestui proces, pulpa albă a boabelor de cafea se dizolvă într-un proces chimic natural. În cele din urmă, cafeaua verde se pune la uscat, fie în uscător, fie la lumina directă a soarelui. Cafeaua Malawi PB se remarcă prin boabe rotunde atipice. Se mai numește și cafea perlată și, cu o oarecare exagerare, este la fel de valoroasă ca și perlele de râu.

Forma se datorează faptului că în fructul de cafea există doar o singură sămânță în loc de două semințe în mod obișnuit. Fermierii separă astfel de boabe deoarece sunt mai aromate și, de obicei, mai dulci decât cele obișnuite. În plus, cafeaua PB (peaberry) arată foarte interesant. În Malawi, cafeaua este recoltată din aprilie până în septembrie. Într-o țară cu un climat subtropical de două ori pe an vine sezonul ploios - din octombrie până în noiembrie și din mai până în iunie. Umiditatea ridicată este benefică pentru arborii de cafea, dar fructul se poate maturiza numai în timpul zilelor lungi și însorite. Temperaturile la schimbarea anotimpurilor și în raport cu altitudinea pot avea diferențe considerabile. Nu este ceva neobișnuit ca, de exemplu, pe platoul Nyika în luna iulie să apară înghețul. În ceea ce privește agricultura, aceasta produce cea mai mare parte a câștigurilor din exporturile din Malawi. Tutunul, zahărul, ceaiul și bumbacul sunt cele mai frecvent exportate în lume. După cum am menționat deja, în ultimii ani la acestea s-a adăugat și cafeaua de calitate superioară.

Cafeaua din Malawi este produsă de rețele mici de cooperative de cafea și cinci întreprinderi mai mari situate în sud. Se estimează că există 3-4 mii de fermieri mici care produc și procesează în jur de 350-450 de tone de cafea pe an. Cele mai multe plantații din Malawi sunt situate la o altitudine de 900-1 200 de metri, dar fermele mici plantează arborii de cafea până la 2500 de metri altitudine. Ei cultivă cafeaua fără umbră. În concluzie este potrivit să menționăm că în industria cafelei din Malawi lucrează câteva mii de femei foarte sărace. Prin cooperative, ele reușesc să negocieze prețuri echitabile de cumpărare pentru cafea și să-și îmbunătățească situația financiară a propriilor familii.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
  3. Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


BRAZILIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 cafea boabe

Brazilia caldă nu dă lumii numai fotbaliști renumiți, resurse minerale și posibilitatea de a admira monumente culturale. Este, de asemenea, o țară devenită faimoasă datorită exportul de cafea de calitate extraordinară. 100% arabica Santos NY2 este o cafea clasică, care nu își pierde farmecul niciodată. Cine ar rezista ciocolatei și nucilor? La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
120,0 Lei /1000 g 12,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 3. 4. 2024

PERU ANDES GOLD - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PERU ANDES GOLD - cafea boabe

Pentru cei cărora le place să rămână în mișcare, dar și pentru cei care iubesc statul în cafenea, aducem o experiență gurmandă bogată și personală. O ceașcă de cafea sud-americană este o adevărată sursă de plăcere - combinația preferată de ciocolată dulce și fructe cu o asezonare minimală de alune. Aciditatea scăzută oferă acestei arabica 100% o prospețime plăcută. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
152,9 Lei /1000 g 15,3 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 3. 4. 2024

TANZANIA AA KILIMANJARO RAINFOREST ALIANCE
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

TANZANIA AA KILIMANJARO RAINFOREST ALIANCE

Jamhuri ya Muungano wa Tanzania. Aici cultivă una dintre cele mai bune cafele din lume. Fiți fără griji, limba swahili o lăsăm locuitorilor indigeni. Pentru noi va fi suficient să ne bucurăm de o delicatesă cu gust plin și în același timp incredibil de delicat, de pe versanții muntelui Kilimanjaro, în confortul fotoliilor europene. Vă recomandăm să faceți asta. Doar așa, fără grabă, pentru plăcerea dumneavoastră. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
196,5 Lei /1000 g 19,7 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 3. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »