MEXICO CHIAPAS cafea boabe BIO & Fair Trade
Cafeaua din Chiapas Mexic se cultivă la umbră. Cel mai adesea, sub bananieri sau sub coroanele pinurilor înalți. Astfel, nu numai că are timp pentru o maturizare mai lentă, dar arborii de cafea sunt mai rezistenți la dăunători iar terenul reține umiditatea necesară. Cultivarea organică atentă la mediul înconjurător conservă biodiversitatea dealurilor din Chiapas și asigură locuri de muncă localnicilor. Ce gust are această cafea BIO? Este dulce, plină, cu un gust ușor de caise.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Mexic Chiapas BIO are un corp foarte echilibrat și aromă delicată fructată. Aciditatea este semnificativă, dar nu puternică, iar parfumul excelează prin delicatețe și prospețime. Prăjim cafeaua doar moderat pentru a păstra toate tonurile dorite.
Originea cafelei
Chiapas este o regiune situată chiar în sudul Mexicului. Se învecinează direct cu Guatemala, deci nu e de mirare că au multe în comun. Cafeaua din ambele țări este moderată, fructată și cu note ușoare de nuci. De asemenea, cultivarea sa pe terenuri deluroase are caracteristici similare. Fiecare ceașcă de cafea parfumată ar putea spune povestea sa unică. Micii fermieri a căror ferme se situează pe versanții munților Sierra Madre de Chiapas (Cordillera Central), trebuie să se confrunte nu numai un climat care se schimbă rapid, dar, de asemenea,cu o situație socială precară. Fermierii din regiunea mexicană Chiapas se asociază, de obicei, în asociații. Îi ajută la cumpărarea terenurilor și să investească în tehnologie. Cel mai frecvent cultivă soiul Arabica, în cazul acestei cafelele varietatea Caturra, o mutație din Bourbon. Are o producție ridicată și o calitate ridicată. Ea necesită o grijă deosebită și un sol fertil.
Mexic Chiapas BIO a fost cultivată fără utilizarea îngrășămintelor industriale sau a produselor de îngrijire. Recoltarea are loc în perioada septembrie-ianuarie. Boabele de cafea sunt procesate prin spălare, apoi sunt uscate și sortate. Mexicul este al cincilea cel mai mare producător de cafea din lume. Regiunea Chiapas, cu o climă tropicală umedă, a fost populată de un număr de fermieri europeni. Printre fermieri găsim germani, francezi și italieni. A treia generație de producători moderni de cafea numără 80 de familii.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
11. 5.