NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - cafea boabe
Știați că, și sub Everest crește cafea? Și că are un gust excelent și miroase minunat? Este descrisă ca fiind rustică, cu o aciditate scăzută până la medie. Cea, de cea mai înaltă calitate, din regiunea Nuwakot, este cultivată la umbră. În consecință, boabele se maturează mai mult timp și cafeaua are un gust plin, puternic. Încearcați ce s-a recoltat de sub munții înalți de data aceasta. Cu siguranță veți fi încântați de calitatea deosebită și de gustul interesant al boabelor de cafea nepaleze.
Compoziție
Arabica BIO 100%Crema și gustul cafelei
Cafea Nepal Mout Everest Supreme excelează print-un corp puternic și o aromă intensă. În timpul degustării veți observa tonuri de caramel, cacao și migdale, poate veți observa și atingerea delicată a plantelor de munte. Această cafea are o aciditate moderată. Oferă o spumă frumoasă, consistentă și compactă.
Originea cafelei
Cafeaua a fost cultivată în Nepal cu câteva secole în urmă. Arborii de cafea au fost decimați de boli și plantațiile și au fost apoi plantate cu arborii de ceai. Nepal este acum printre novicii de cafea, dar experții spun că potențialul său de a produce cafea excelentă crește an de an. Primele semințe de cafea au fost aduse în țară în 1938 de către pustnicul Hira Giri. Timp de câteva decenii, arborii de cafea au fost cultivați de localnici mai degrabă din curiozitate. Doar în anii 1980, în Nepal a început să se producă cafea în scop comercial. Atunci, guvernul a importat semințe de cafea din India și a înființat Nepal Coffee Company. Scopul acestei organizații a fost de a cumpăra cireșe de cafea de la producători și de a le prelucra pentru piața internă. După anul 2002 a existat o creștere semnificativă a cererii pentru cafea nepaleză din străinătate, ceea ce a motivat agricultorii să privească cafeaua ca o marfă potrivită pentru export.
În prezent, ministerul local al agriculturii supraveghează cultivarea cafelei și condițiile de cultivare a acesteia. Guvernul oferă sprijin tehnic și financiar agricultorilor. Cafeaua este acum cultivată în patruzeci de regiuni. Printre cele mai cunoscute sunt Gulmi, Shyangja, Laliptur, Kaski și Nuwakot. Cafeaua din Himalaya este considerată în special producția arborilor de cafea din soiul Caturra, care se dezvoltă cel mai bine la nord de Kathmandu. Mai precis, în zona Nuwakot, arborii sunt plantați la o altitudine de aproximativ 700 de metri. Pentru a face gustul recoltei mai interesant, cireșele de cafea se coc la umbră. Între luna ianuarie și aprilie lucrătorii le culeg și le usucă la soare. În așa-numitul proces uscat de procesare a cafelei, trebuie acordată o atenție deosebită întregului proces.
Cafeaua nu trebuie să mucegăiască și nu trebuie să fie foarte uscată. Acest lucru ar provoca pierderea nuanțelor de gust fin. În prezent, arborii de cafea sunt cultivați în Nepal pe 1800 de hectare, care produc aproximativ 517 de tone de cafea pe an. Se presupune că țara are potențialul de a extinde cultivarea cafelei cu încă 11.000 de hectare. Majoritatea cafelei nepaleze se îndreaptă către Statele Unite și Canada.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.