075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Nicaragua Los Altiplanos, varietate Java Lavado BIO - Micro Lot

Cod: 1909

Cafeaua cultivată în mijlocul unei rezervații naturale nu poate fi descrisă decât ca o adevărată specialitate. Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO vă va captiva papilele gustative cu un corp neted, aciditate ușoară și note de fructe uscate, condimente, nuci și marțipan. Proprietarul fermei, Ricardo Cuadra Fajardo, are o grijă deosebită atât pentru arborii de cafea, cât și de întreaga zonă adiacentă plantațiilor. Iar rezultatele sunt evidente.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
250,4 Lei /1000 g 25,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 5. 12. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Nicaragua
Soi
Soi:
Java
Regiune
Regiune:
Jinotega
Gust
Gust:
Fructe, Marțipan, nuci
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Spuma și gustul cafelei

Cafeaua Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO este o adevărată delicatesă. Nu numai că este cultivată în regim BIO, dar are și un corp frumos și neted și o aciditate ușoară spre medie. În aromă veți recunoaște fructele uscate, alunele și marțipanul. Cei care gustă cu mare atenție vor găsi în ceașcă și urme de stafide dulci, cuișoare și lemn de cedru.

Această cafea Arabica va fi perfectă dacă se prepară la filtru, într-un espressor automat de cafea, în cafetieră moka sau la french press. Testați neapărat mai multe moduri de preparare. Cafeaua Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO vă va încânta cu arome ușor diferite de fiecare dată.

Originea cafelei

Regiunea Jinotega din Nicaragua este situată în partea de nord a țării. Este renumită în rândul turiștilor și al iubitorilor de natură pentru peisajul său frumos, caracterizat de ceață frecventă și de norii bogați. Nu este de mirare că Jinotega și-a câștigat porecla de Ciudad de la Brumas, sau Orașul ceții. Este înconjurat de mai multe lanțuri muntoase, intersectate de o rețea de cursuri de apă mari și mici, precum și de popularul lac Apanas, o zonă umedă de importanță internațională inclusă pe lista UNESCO.

Când vine vorba de cafea, Jinotega este unul dintre principalii producători nu doar din Nicaragua, dar și din împrejurimi. Arborii de cafea sunt cultivați în principal de fermieri la o altitudine cuprinsă între 800 și 1 500 de metri, de obicei pe terase, care ajută la conservarea umidității și la reducerea eroziunii solului. Clima de acolo este deosebit de bună pentru plante - zilele sunt calde și însorite, iar nopțile răcoroase. Precipitațiile sunt abundente în această regiune, iar solul oferă arborilor de cafea nutrienții adecvați.

În cazul cafelei Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO, trebuie să menționăm povestea specială a fermei. Aceasta a fost fondată în anul 1930 de către un scoțian pe nume Potter. Decenii mai târziu, acest om a decis să se întoarcă în țara sa natală și a vândut ferma. În anii 1980 ferma a fost confiscată de stat. Și abia la începutul secolului XXI plantația a revenit în mâini private. Ricardo Cuadra Fajardo a vizitat Finca Los Altiplanos, s-a îndrăgostit de ea la prima vedere și a cumpărat-o.

Motivul a fost cu siguranță locația - ferma se află în mijlocul rezervației naturale Datanlí El Diablo, iar arborii de cafea cresc la umbra copacilor masivi din pădurea nativă. Sunt niște exemplare frumoase ale așa-numitului guaba (Inga edulis), arbori care cresc până la 30 de metri înălțime și care formează relații simbiotice cu bacterii și ciuperci care fixează azotul în sol. Acest lucru este foarte important pentru creșterea sănătoasă a arborilor de cafea.

Finca Los Altiplanos are aproximativ 25 de angajați, numărul acestora ajungând la 200 în timpul recoltei. Pe lângă cafea, ferma cultivă și bananieri și cereale.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua potrivită pentru modul de preparare ales.
  2. Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
  3. Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ETHIOPIA DJIMMAH cafea boabe BIO & Fair Trade
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ETHIOPIA DJIMMAH cafea boabe BIO & Fair Trade

Din locul în care cafeaua este la ea acasă, peisajul montan al Marilor Lacuri, aducem regina nobilă a cafelelor. Cafeaua etiopiană are un loc de neînlocuit pe piață. Dacă le-a plăcut sau nu caprelor ciobănașului numit Kaldi, care, chipurile, au fost primele care au ronțăit-o, probabil că nu vom afla. Experiența noastră însă, este lipsită de ambiguitate: Etiopia Djimmah BIO este armonioasă, plină, ușor florală, cu aromă de viță de vie. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
196,7 Lei /1000 g 19,7 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 5. 12. 2023

BRAZILIE POCOS DE CALDAS BIO - CAFEA BOABE
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIE POCOS DE CALDAS BIO - CAFEA BOABE

Poate că nu există nicio altă țară, în care cafeaua să aibă o poziție atât de privilegiată. Brazilia consideră că este o băutură tradițională; cafeaua se servește la întâlnirile de afaceri, în restaurante sau pe plajă. Tare, fierbinte și dulce. Dacă o preparați din boabele de cafea din regiunea Minas Gerais, savurați o băutură fără s-o îndulciți. Veți afla cu adevărat cât poate fi de „colorată”. Vă veți bucura de note de miere, ciocolată, struguri și flori. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
220,2 Lei /1000 g 22,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 5. 12. 2023

Amestec de espresso pentru Crăciun
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Amestec de espresso pentru Crăciun

Punem toate notele iernii într-un singur acord de colindă. Amestecul de espresso ediție limitată reunește patru cafele Arabica prăjite individual din plantații îndepărtate, lăsându-le să danseze cu ușurință și, în același timp, cu precizie perfectă. Ele aduc o experiență pătrunsă de căldură și frig, energie și liniște. Iarna este magică și mai ales perioada sărbătorilor. Din acest amestec nu lipsește ciocolata, scorțișoara și vanilia, de asemenea se regăsesc cu generozitate… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
203,1 Lei /1000 g 20,3 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 5. 12. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »