

Nicaragua Los Altiplanos, varietate Java Lavado BIO - Micro Lot
Cafeaua cultivată în mijlocul unei rezervații naturale nu poate fi descrisă decât ca o adevărată specialitate. Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO vă va captiva papilele gustative cu un corp neted, aciditate ușoară și note de fructe uscate, condimente, nuci și marțipan. Proprietarul fermei, Ricardo Cuadra Fajardo, are o grijă deosebită atât pentru arborii de cafea, cât și de întreaga zonă adiacentă plantațiilor. Iar rezultatele sunt evidente.
Compoziție
100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO este o adevărată delicatesă. Nu numai că este cultivată în regim BIO, dar are și un corp frumos și neted și o aciditate ușoară spre medie. În aromă veți recunoaște fructele uscate, alunele și marțipanul. Cei care gustă cu mare atenție vor găsi în ceașcă și urme de stafide dulci, cuișoare și lemn de cedru.
Această cafea Arabica va fi perfectă dacă se prepară la filtru, într-un espressor automat de cafea, în cafetieră moka sau la french press. Testați neapărat mai multe moduri de preparare. Cafeaua Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO vă va încânta cu arome ușor diferite de fiecare dată.
Originea cafelei
Regiunea Jinotega din Nicaragua este situată în partea de nord a țării. Este renumită în rândul turiștilor și al iubitorilor de natură pentru peisajul său frumos, caracterizat de ceață frecventă și de norii bogați. Nu este de mirare că Jinotega și-a câștigat porecla de Ciudad de la Brumas, sau Orașul ceții. Este înconjurat de mai multe lanțuri muntoase, intersectate de o rețea de cursuri de apă mari și mici, precum și de popularul lac Apanas, o zonă umedă de importanță internațională inclusă pe lista UNESCO.
Când vine vorba de cafea, Jinotega este unul dintre principalii producători nu doar din Nicaragua, dar și din împrejurimi. Arborii de cafea sunt cultivați în principal de fermieri la o altitudine cuprinsă între 800 și 1 500 de metri, de obicei pe terase, care ajută la conservarea umidității și la reducerea eroziunii solului. Clima de acolo este deosebit de bună pentru plante - zilele sunt calde și însorite, iar nopțile răcoroase. Precipitațiile sunt abundente în această regiune, iar solul oferă arborilor de cafea nutrienții adecvați.
În cazul cafelei Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO, trebuie să menționăm povestea specială a fermei. Aceasta a fost fondată în anul 1930 de către un scoțian pe nume Potter. Decenii mai târziu, acest om a decis să se întoarcă în țara sa natală și a vândut ferma. În anii 1980 ferma a fost confiscată de stat. Și abia la începutul secolului XXI plantația a revenit în mâini private. Ricardo Cuadra Fajardo a vizitat Finca Los Altiplanos, s-a îndrăgostit de ea la prima vedere și a cumpărat-o.
Motivul a fost cu siguranță locația - ferma se află în mijlocul rezervației naturale Datanlí El Diablo, iar arborii de cafea cresc la umbra copacilor masivi din pădurea nativă. Sunt niște exemplare frumoase ale așa-numitului guaba (Inga edulis), arbori care cresc până la 30 de metri înălțime și care formează relații simbiotice cu bacterii și ciuperci care fixează azotul în sol. Acest lucru este foarte important pentru creșterea sănătoasă a arborilor de cafea.
Finca Los Altiplanos are aproximativ 25 de angajați, numărul acestora ajungând la 200 în timpul recoltei. Pe lângă cafea, ferma cultivă și bananieri și cereale.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivită pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ETHIOPIA DJIMMAH cafea boabe BIO & Fair Trade

BRAZILIE POCOS DE CALDAS BIO - CAFEA BOABE
