PAPUA NOUA GUINEE (PNG) Sigri Estate - cafea boabe
Populația indigenă semi dezbrăcată, crocodili periculoși și vulcani clocotitori? Da, și aceasta este Papua Noua Guinee. Noi însă, vă aducem din ea o gustare mai tentantă. Cafeaua, care a crescut în renumita regiune Eastern Highlands, este, la fel ca țara ecuatorială, picantă și parfumată. Plantațiile familiale mici se concentrează pe cultivarea unei arabica de înaltă calitate.
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
Boabe echilibrate ca mărime, gust fin cu corp rotund și aciditate medie - așa este cafeaua relativ tânără din Papua Noua Guinee. Subtonurile plăcute de fructe și condimente fac din ea un produs unic. Cafeaua este prăjită în așa fel, încât să exceleze calitățile sale aromatice. Crema poate fi descrisă ca fiind compactă, cu densitate medie, luminoasă.
Originea cafelei
Arbuștii de cafea (Caffea arabica) sunt o noutate în Papua Noua Guinee. Au început să fie plantate pentru prima dată în jurul anului 1950. Platatorii, micii fermieri, se concentrează atât pe Arabica, cât și pe Robusta. Câmpurile de planație le stabilesc cel mai adesea în pădurile adânci, în poienițe, care sunt inaccesibile mașinilor. Din acest motiv, cafeaua locală poate fi considerată produs al agriculturii organice - la arborii de cafea nu ajung nici un fel de îngrășămimte produse industrial sau tratamente.
Și datorită faptului că sunt exigente din punct de vedere financiar. Culegerea fructelor arborilor de cafea se face 100% manual. Pentru a asigura recoltă de înaltă calitate, guvernul local a introdus standarde de calitate a cafelei. Boabele de cea mai slabă calitate au dispărut astfel complet de pe piață, iar cafeaua din Papua Noua Guinee a urcat abrupt în clasamentul popularității printre cafelele de top ale lumii. Boabele de cafea recoltate sunt prelucrate prin așa-numita metoda umedă. Fructele întregi se toarnă în rezervoare cu apă (boabele de calitate inferioară sunt strânse de pe suprafață, celelalte rămân pe fund). Presându-le prin plăci speciale, se îndepărtează pulpa și parte a învelișului. Urmează fermentarea și uscarea. În cele din urmă, boabele de cafea sunt verificate, sortate și ambalate în saci de iută.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.