ROBUSTA CAMERUN BOYO - cafea boabe
Puternică, armonioasă și amărui-ciocolatie, robusta cameruneză își găsește cu ușurință drumul către piețele mondiale. Unii susțin că nu rămâne cu nimic în urma extraordinarelor cafele din America de Sud, alții o consideră un exemplu de individualitate totală. Încercați singuri să aflați unde anume ați include frumusețea aceasta cameruneză. Dacă pupilele dumneavoastră gustative preferă tonurile delicate, adăugați-i o arabica de plantație de înaltă calitate. Nu trebuie să vă temeți de experimentarea cu arome!
Compoziție
Robusta 100%Spuma și gustul cafelei
Robusta Camerun o veți recunoaște după gustul armonios, plin de aromă, cu urmă de ciocolată amăruie și subtonuri de lemn și fum. Spuma este înaltă, compactă. Această cafea este recomandată pentru prepararea de espresso - fie separat fie ca parte a amestecurilor de espresso.
Originea cafelei
Unde se află Camerunul, nu este atât de dificil de aflat. Dar cum și cine cultivă cafeaua aici se știe mai puțin. Cu toate acestea, această țară din Africa ecuatorială se plasează printre producătorii de cafea în poziții foarte decente. În 2014 a ocupat locul 31. Plantațiile de cafea au fost înființate în Camerun în 1884 de colonizatorii germani. Producția maximă a fost înregistrată de economia locală în 1990, când Camerun a devenit al 12-lea cel mai mare exportator de cafea din lume. Scăderea producției este atribuită atât politicii guvernamentale, cât și crizei economice globale. Cu toate acestea, țara nu s-a resemnat și a cerut ajutor Braziliei și a specialiștilor în cafea. În prezent, cafeaua este unul dintre numeroasele produse agricole din Camerun. Fermierii mici se concentrează în principal pe bumbac, tutun și banane. Dar ei sunt cei care depun eforturi pentru cultivarea arborilor de cafea.
În ceea ce privește specia, marea majoritate a cafelei din Camerun este din specia Robusta. Ea se dezvoltă bine la altitudini medii în vestul țării. Recoltarea se face de obicei manual și se elimină învelișulfructelor roșii (pe care fermierii le pun la rădăcina arborilor de cafea pentru a le furniza substanțele nutritive necesare). Într-adevăr, fermierii mici procesează fructele de cafea prin așa-numitul proces uscat, dar cea mai mare parte a producției se duce la stațiile centralizate unde se spală cafeaua. În 2013, producția de cafea în Camerun a fost de aproape 42.000 de tone. Robusta este de obicei exportată în Belgia, Portugalia și Franța.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.