ROBUSTA UGANDA KCFCS - cafea boabe
În Uganda, nu au numai terenuri fertile și fermieri uimitor de îndemânatici, ci și un birou special pentru dezvoltarea producției de cafea. Desigur, acestea nu ar fi de ajuns dacă cultivatorilor și producătorilor le-ar lipsi bucuria, onestitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Din fericire, nu le lipsește. De aceea, gustul robustei ugandeze este plin, bogat, ușor acid și cu o aromă încântător de afumată. Gustați o cafea bogată în cafeină, care excelează atât individual, cât și în combinație cu o arabica de calitate.
Compoziție
Robusta 100%Spuma și gustul cafelei
Gustul cafelei Robusta Uganda poate fi descris ca fiind complet și bogat. Diferă de alte tipuri de cafea cel mai mult prin notele atractive de fum. Aciditatea este moderată, dar conținutul de cofeină este ridicat. Această cafea este cea mai potrivită pentru prepararea de espresso sau a așa-numita cafea turcească. Este excelentă pentru amestecuri cu Arabica de plantație.
Originea cafelei
Uganda este cel mai mare exportator de cafea din Africa. Republica prezidențială este considerată a fi "perla Africii" – în special din perioada din care Winston Churchill a numit-o așa. O țară cu peisaj ușor curbat, cu o altitudine medie de 900 de metri, are o natură cu adevărat frumoasă, cu multe specii de animale sălbatice. Pentru cultivarea cafelei, clima tropicală locală și solul bogat sunt cu adevărat niște daruri din cer. Primele informații despre cafea din Uganda datează din secolul al XIX-lea și descriu utilizarea cafelei pentru a stimula energia în călătorii lungi sau ca și înlocuitor pentru țigări.
Faptele istorice sugerează că, după al doilea război mondial, cafeaua din Uganda a fost unul dintre veniturile care au sprijinit economia britanică devastată. Cea mai importantă perioadă este considerată perioada anilor 80 de ani ai secolului 20, când fermierii au plantat aproape 200.000 de hectare de Robusta și 33.000 de hectare de Arabica. În anii 1984-1986 Comunitatea Economică Europeană (CEE) a finanțat programele de reînnoire a plantațiilor de cafea, reabilitarea fabricilor de prelucrare a cafelei și formarea agricultorilor.
Cafeaua Robusta este cultivată în Uganda, în special în zona pădurii tropicale Kibale. În perioada 1999-2002, atât fermierii, cât și guvernul au depus eforturi considerabile pentru a include cafea între cafelele premium și veniturile din vânzarea sa să contribuie la finanțarea activităților de conservare a naturii. Plantațiile de cafea acoperă terenurile din apropierea lacului Victoria, al doilea ca mărime din Africa. Fermele mici prelucrează boabele de cafea în mare parte prin uscarea la soare, dar odată cu dezvoltarea industriei cafelei un număr de producători au trecut la așa-numita spălare.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.