075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro

De ce marfa de la noi?

  • Transport gratuit de la 189 lei
  • Clienții satisfăcuți
  • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 12 minuni de pe fundul ceștii

26. 10. 2021 2 minute citire
Ce rămâne după vă beți cafeaua preferată, nu va lua nimeni. Sentimente grozave, multă energie și ... Zaț! Da, îndrăznim să atribuim binecunoscutului zaț avantajele savurării cafelei. Cu siguranță nu trebuie să-l aruncați spălându-l în chiuvetă sau în coșul de gunoi. Folosiți potențialul său până la ultimul grăunte. Poate să facă minuni.

În fiecare an, peste 137 de milioane de tone de cafea călătoresc din plantații în întreaga lume la consumatori și se consumă zilnic aproximativ 825 de miliarde de cești. La sfârșitul acestei călătorii sunt mii de tone de zaț de cafea. Deja bunicile noastre erau interesate de utilitatea acestuia. Și știința actuală continuă să o facă. Am adunat din propria noastră experiență, am adăugat unele dintre cele mai recente cunoștiințe și vă oferim sfaturi despre cum să-l folosiți cel mai bine.

Fertilizează grădina, face bucurie culegătorilor de ciuperci

Una dintre proprietățile zațului de cafea este conținutul de minerale. Azotul, potasiul și fosforul sunt potrivite pentru plante. Este mai bine să compostăm mai întâi sedimentul, de exemplu într-un vermicomposter (adăugați zațul doar în porții mici) sau chiar în compostul obișnuit de grădină. Puteți utiliza apoi masa rezultată pentru a fertiliza plantele, care iubesc în special solurile mai acide, cum ar fi azalee, erica, hortensiile, rododendronii sau afinele, căpșunii ori roșiile.

Ciupercile se dezvoltă foarte bine direct în zațul de cafea. Nu uitați că zațul umed are tendința de a mucegăi, exact o astfel de compoziție se potrivește pentru ciuperci.

O altă modalitate de utilizare a zațului în grădină este încercarea de a alunga dăunătorii cu ajutorul acestuia. Se recomandă stropirea paturilor de flori în cazul în care cultura dispare sub atacul furnicilor, melcilor, dar și al căprioarelor. Ar putea avea un efect similar în respingerea insectelor intruzive - puneți decoctulconcentrat din zaț, la care adăugați busuioc, într-un pulverizator și parfumați locuința.

Îmbunătățește circulația sanguină în piele, revigorează părul

Peelingul cu cafea este un lucru bine cunoscut. Abilitățile abrazive și aroma plăcută a zațului de cafea sunt folosite de industria cosmetică în producerea diverselor săpunuri sau loțiuni de corp, precum și de multe femei care pur și simplu iau o mână de zaț de câteva ori pe săptămână (amestecat cu miere sau albuș de ou) și masează întregul corp cu mișcări circulare. Îmbunătățește circulația sanguină în piele, luminează și scapă de celulele moarte.

Aveți aceeași posibilitate și pentru îngrijirea părului. Există un număr mare de produse pe piață, care funcționează cu zaț de cafea sau cu extract din acesta. Ajută la stimularea creșterii părului și la reducerea căderii părului. Acasă, vă puteți răsfăța cu un masaj plăcut al capului cu un amestec de zaț de cafea și ulei de cocos. Dar aveți grijă: spălați cu grijă zațul din păr și fiți pregătiți că un păr deschis la culoare poate să fie ușor colorat de cafea.

Când vine vorba de îngrijirea corpului, să adăugăm sfaturi pentru cei care suferă de cearcăne sau de pleoape umflate. Amestecați zațul de cafea, de exemplu, cu ulei de măsline și păstrați-l la frigider. Aplicați în jurul ochilor dimineața și odihniți-vă o vreme. Apoi spălați cu grijă masca.

Curăță vasele, parfumează frigiderul

Da, zațul de cafea poate fi folosit și în bucătărie. Cu ajutorul acestuia puteți curăța oale și tigăi, puteți chiar să le folosiți pentru a lustrui petele de pe mobilierul închis la culoare. Puneți vasul cu zaț în frigider și aveți un neutralizator de mirosuri gratuit.

Dacă vă place experimentarea în domeniul gastro, puteți fierbe zațul pur, strecurați lichidul și folosiți-l ca ingredient pentru marinadă la carne sau să înlocuiți o parte din lapte sau apă în rețetele de desert.

Produce căldură, îmbunătățește pantofii

În cele din urmă, vom adăuga sugestii, pe care probabil nu le veți folosi acasă, dar sună foarte interesant și ar putea avea un potențial considerabil. Oamenii de știință încep să privească zațul de cafea ca un posibil biocombustibil. Ei văd potențialul în transformarea sa în brichete presate sau peleți, cercetează cum să obțină bio diesel sau bioetanol din acesta.

Există, de asemenea, o modalitate de a încorpora zațul de cafea într-o modă sustenabilă - se găsesc adidași cu tălpi de cauciuc reciclat și zaț de cafea sau bijuterii de „cafea ”. Unul din succesele economiei circulare sunt paharele reutilizabile și complet biodegradabile, masa acestora conținând patruzeci la sută zaț de cafea. În acestea se servește cafeaua la Berlin, dar și la Brno.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »