-
Cafea după tip
- Cafea boabe - 100% Arabica
- Cafea boabe Arabica 100% aromatizată
- Cafea boabe BIO și Faid trade
- Robusta 100% - grupuri virtuale
- Cafea boabe decofeinizată
- Boabe de cafea decofeinizate aromate
- Espresso ManuCafe
- Cafea solubilă
- Cafea solubilă aromată
- Cafea la filtru, v60
- Cascara și înlocuitori de cafea
- Cafea verde
-
Cafea după țara de origine
- Cafea braziliană
- Cafea cubaneză
- Cafea din Australia
- Cafea din Bali
- Cafea din Bolivia
- Cafea din Burundi
- Cafea din Camerun
- Cafea din Columbia
- Cafea din Congo
- Cafea din Costa Rica
- Cafea din El Salvador
- Cafea din Etiopia
- Cafea din Guatemala
- Cafea din guinea
- Cafea din Hawaii
- Cafea din Honduras
- Cafea din India
- Cafea din Indonezia și Java
- Cafea din Jamaica
- Cafea din Kenya
- Cafea din Malawi
- Cafea din Myanmar (Burma)
- Cafea din Nepal
- Cafea din Nicaragua
- Cafea din Panama
- Cafea din Papua Noua Guinee
- Cafea din Peru
- Cafea din Porto Rico
- Cafea din Rwanda
- Cafea din Tanzania
- Cafea din Timor
- Cafea din Uganda
- Cafea din Vietnam
- Cafea din Yemen
- Cafea din Zambia
- Cafea din Zimbabwe
- Cafea dominicană
- Cafea ecuadoriană
- Cafea mexicană
- Pobřeží slonoviny káva
- Togo káva
- Venezuela káva
De ce marfa de la noi?
- Transport gratuit de la 189 lei
- Clienții satisfăcuți
- De obicei, livrare în 48 de ore
Cafea cubaneză
Producția de cafea în Cuba are o tradiție îndelungată, mai ales în zona montană Sierra Maestra. Cafeaua se produce aici din 1748 într-o întreprindere fondată de Jose Antonio Galabert. Se cultivă în serii mici și de la început a fost procesată manual, cu mici modificări. Cafeaua a fost extinsă în… descriere completă
CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
CUBA ALTURA LAVADO
Cafea cubaneză
Producția de cafea în Cuba are o tradiție îndelungată, mai ales în zona montană Sierra Maestra. Cafeaua se produce aici din 1748 într-o întreprindere fondată de Jose Antonio Galabert. Se cultivă în serii mici și de la început a fost procesată manual, cu mici modificări. Cafeaua a fost extinsă în Cuba de fermierii francezi care se refugiaseră aici înaintea revoluției din Haiti. Regiunea Santiago și Guantanamo sunt pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
CULTIVAREA ȘI PRODUCȚIA DE CAFEA ÎN CUBA
În a doua jumătate a secolului XX, producția de cafea în Cuba a scăzut rapid din cauza influenței politice. Din exportul inițial de 20.000 de tone pe an a scăzut la 8.000 în prezent. Cafeaua se vinde în Cuba pe rație. Două uncii pe adult, o dată la două săptămâni. În ciuda scăderii cantității, cafeaua cubaneză câștigă popularitate în lume și reputația unui producător de top de cafea boabe unică. Pe piețele europene și asiatice, cafeaua cubaneză este considerată o adevărată experiență gourmet și o marfă foarte căutată.