-
Cafea după tip
- Cafea boabe - 100% Arabica
- Cafea boabe Arabica 100% aromatizată
- Cafea boabe BIO și Faid trade
- Robusta 100% - grupuri virtuale
- Cafea boabe decofeinizată
- Boabe de cafea decofeinizate aromate
- Cafea la filtru, v60
- Espresso ManuCafe
- Cafea solubilă
- Cafea solubilă aromată
- Cascara și înlocuitori de cafea
- Cafea verde
-
Cafea după țara de origine
- Cafea braziliană
- Cafea cubaneză
- Cafea din Australia
- Cafea din Bali
- Cafea din Bolivia
- Cafea din Burundi
- Cafea din Camerun
- Cafea din Columbia
- Cafea din Congo
- Cafea din Costa Rica
- Cafea din El Salvador
- Cafea din Etiopia
- Cafea din Guatemala
- Cafea din guinea
- Cafea din Hawaii
- Cafea din Honduras
- Cafea din India
- Cafea din Indonezia și Java
- Cafea din Jamaica
- Cafea din Kenya
- Cafea din Malawi
- Cafea din Myanmar (Burma)
- Cafea din Nepal
- Cafea din Nicaragua
- Cafea din Panama
- Cafea din Papua Noua Guinee
- Cafea din Peru
- Cafea din Porto Rico
- Cafea din Rwanda
- Cafea din Tanzania
- Cafea din Timor
- Cafea din Uganda
- Cafea din Vietnam
- Cafea din Yemen
- Cafea din Zambia
- Cafea din Zimbabwe
- Cafea dominicană
- Cafea ecuadoriană
- Cafea mexicană
- Pobřeží slonoviny káva
- Togo káva
- Venezuela káva
De ce marfa de la noi?
- Transport gratuit de la 189 lei
- Clienții satisfăcuți
- De obicei, livrare în 48 de ore
Cafea boabe decofeinizată
Mulți oameni, din cauza unei probleme de sănătate, caută o modalitate de a se bucura de cafeaua lor de plantație preferată și de calitate și, prin urmare, aleg cafeaua decofeinizată. Cofeina este o substanță găsită în mod natural în boabele de cafea Arabica și Robusta. Cafeaua decofeinozată are… descriere completă
BRAZIL MINAS SWISS WATER DECAF - cafea boabe
COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - boabe de cafea decofeinizate
MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - CAFEA BOABE
GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - cafea boabe
PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - cafea boabe
HONDURAS SHG BIO SWISS WATER DECOF - cafea boabe
Cafea boabe decofeinizată
Mulți oameni, din cauza unei probleme de sănătate, caută o modalitate de a se bucura de cafeaua lor de plantație preferată și de calitate și, prin urmare, aleg cafeaua decofeinizată. Cofeina este o substanță găsită în mod natural în boabele de cafea Arabica și Robusta. Cafeaua decofeinozată are cele mai multe componente de cofeină îndepărtate, dar aceasta nu înseamnă că nu are deloc cofeină. De cele mai multe ori reprezintă o cantitate reziduală de cofeină în cafea de 1% la Arabica și aproximativ 2% la cafeaua Robusta.
Și cum se produce o astfel de cafea decofeinizată? Și cât de multă cofeină conține atunci când se menționează că 97% din cafea este decofeinizată?
De fapt se poate spune că, există două moduri prin care cofeina se elimină cel mai des din cafea:
Procedura europeană - cea mai frecvent utilizată procedură. În acest caz, cofeina se elimină din cafea, prin înmuierea cafelei în apă, apoi se spală în clorură de metilen, care leagă și scoate cofeina. Ulterior, cafeaua se spală din nou în apă și se usucă. Avantajul acestei metode este că nu-și pierde aroma și gustul natural aproape deloc.
Procedura cu apă - această metodă este complet fără chimicale în comparație cu cea precedentă. Cofeina este extrasă cu apă fierbinte și abur din boabele de cafea. Cofeina este eliminată cu ajutorul filtrelor de carbon activ. Avantajul acestei metode este că nu se folosesc aici substanțe chimice, dar dezavantajul este că, în afară de cofeină, se pierd și uleiurile esențiale și aromele din cafea. În acest fel, se tratează Arabica, care are mult mai puțin de suferit decât soiul Robusta.
Apropo, dacă vedeți că pe etichetă scrie 97% din cafea este fără cofeină, aceasta înseamna 97% din catitate conține 1% sau 2% cofeină.