GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - cafea boabe
Fără cofeină nu înseamnă fără gust sau fără bucurie. Dimpotrivă! Cafeaua, care a fost decofeinizată printr-un proces elvețian special, este excelentă din toate punctele de vedere. Când vine vorba de gust, vă așteaptă ciocolată delicată, alune și un indiciu frumos de lemn, când vine vorba de aromă, vă așteaptă o experiență unică, de intensitate medie. Fiecare înghițitură de cafea Guatemala HB Swiss Water Decafe lasă un gust cremos plăcut în gură.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Guatemala HB Swiss Water Decafe nu neagă țara de origine. Atributele predominante de ciocolată și alune sunt absolut tipice pentru aceasta. La fel ca și corpul mediu până la plin, note de caramel și cacao dulce-amăruie. În cazul recoltei din regiunea Chimaltenango, gustul este completat de o urmă atractivă de lemn proaspăt. Spuma este delicată, coezivă.
Originea cafelei
În primul rând, să ne ocupăm de marca HB din numele acestei cafele: ca Hard Bean sunt marcate soiurile cultivate la o altitudine de 1200 - 1500 de metri. De ce sunt importante aceste informații? Indică cafeaua care s-a copt mai încet, bobul său este mai dur și gustul și aroma sunt mai intense. Datorită proprietăților menționate, este o cafea foarte căutată și, în general, mai scumpă decât cea care este cultivată la altitudini mai mici.
Acum ne putem îndrepta asupra locului din care provine cafeaua Guatemala HB Swiss Water Decafe. Regiunea Chimaltenango este situată în sud-vestul țării. Capitala sa cu același nume a fost fondată în 1526 pe fundațiile unei vechi cetăți mayașe și a devenit foarte repede un important centru de transport și comerț. Datorită solului specific, a devenit faimoasă pentru producția de cărămidă. Interesantă este biserica colonială locală construită în 1854 pe așa-numita divizare continentală. Apa care țâșnește din fântâna se scurge pe o parte în Oceanul Atlantic și pe cealaltă parte în Oceanul Pacific.
Regiunea este înzestrată cu sol fertil, iar clima subtropicală oferă arborilor de cafea temperaturi constante și precipitații abundente. Arborii de cafea se recoltează din noiembrie până în aprilie și, în cazul cafelei Guatemala HB Swiss Water Decafe, sunt îngrijiți de fermierii din regiunea El Pacayalito, un loc cu vulcani activi. După recoltare, fructele arborilor de cafea sunt procesate prin spălare și uscate cel mai adesea în lumina directă a soarelui.
Procesul prin care bobul este decofeinizat nu folosește solvenți sau substanțe chimice. Procesul brevetat Swiss Water se bazează pe faptul că cofeina este solubilă în apă. De aceea, se înmoaie boabele verzi de cafea în apa caldă curată, care trece printr-un filtru de cărbune de lemn. Filtrul captează molecule mari de cofeină, dar eliberează substanțe aromatice, zaharuri și uleiuri din cafea. Prin circularea apei într-un dispozitiv special, cafeaua este decofeinizată fără a-și pierde gustul natural, complet și multistratificat.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
- Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
- Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.