075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro

De ce marfa de la noi?

 • Transport gratuit de la 189 lei
 • Clienții satisfăcuți
 • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 CAFEAUA DECOFEINIZATĂ: CAFEAUA VIITORULUI SAU DOAR UN EXPERIMENT?

8. 4. 2024 5 minut citire
Cafea. Ritualul de dimineață. Un gust unic. O aromă îmbietoare. Și este decofeinizată. De unde provine, cum influențează corpul uman și la ce să vă uitați atunci când o alegeți?

Aproape de vârf

Cafeaua este a doua cea mai importată marfă din lume, după petrol. În timp ce în Cehia se consumă aproximativ trei cești pe zi și sunt ușor sub medie, în Finlanda nu se bea nimic altceva iar finlandezii o au în vene în loc de sânge. Consumă până la 8 cești pe zi. De fapt în toate țările nordice, precum Norvegia, Suedia, Islanda, Danemarca și Canada, situația este similară. Trebuie să fie din cauza vremii geroase. Adevărul este că, și dacă nu ar avea bani pentru pantofi noi sau pentru o cină caldă, oamenii tot nu ar renunța la cafea. Iar, americanii sunt atât de obsedați de cafea încât o consumă mai des decât apa. Iubitorii de cafea nu caută cofeină, un plus de energie sau un impuls pentru concentrare, ei caută gustul specific care nu poate fi înlocuit cu nimic altceva. Cafeaua decofeinizată a devenit foarte populară în ultimii ani, iar popularitatea sa crește pe zi ce trece.

A fost odată ca niciodată

Povestea cafelei decofeinizate începe cu Johann Wolfgang von Goethe. Autorul scria mult și nu dormea noaptea. Așa că l-a rugat pe prietenul său de atunci să se uite la boabele de cafea. Omul de știință Fernando Runge a devenit primul om de știință care a izolat și a identificat cofeina. Astfel a aflat cauza pentru nopțile nedormite. Abia la începutul secolului al XIX-lea Ludwig Roselius a început să beneficieze de această oportunitate.

În timpul călătoriilor sale comerciale, a pus boabele de cafea la înmuiat în apă de mare, ceea ce a dus la un conținut semnificativ mai mic de cofeină. Mai târziu, a fondat marca Kaffe HAG, a expus cafeaua la aburi proveniți dintr-o soluție de saramură și a clătit-o cu benzen. Deși a eliminat cofeina, experimentele sale au catalogat cafeaua decofeinizată drept o substanță toxică și periculoasă pentru mai bine de 70 de ani. Descoperirea a venit în anii 1980, când în Elveția au folosit doar apă caldă și filtre de carbon. Totul a ieșit bine, însă procesul lung de zece ore a crescut rapid prețul, astfel că mulți oameni tot nu-și puteau permite cafeaua decofeinizată, în ciuda cererii relativ mari.

Johann Wolfgang Goethe Fernando Runge Ludwig Roselius

Poate că a fost vorba și de precizia elvețiană. În timp ce în prezent este suficient să se elimine 97% din cofeină, în urmă cu cincizeci de ani se filtra până se ajungea la 99,9%. Efortul minuțios a avut, desigur, un impact negativ asupra aromei și gustului.

Procesul de decofeinizare

Există multe modalități de a elimina cofeina. Unele metode sunt mai scumpe, altele scad tăria cafelei. Fiecare producător folosește procese diferite și depinde de dvs. ce preferați.

 • Proces european

  Totul începe destul de banal. Boabele sunt înmuiate într-o cantitate mare de apă și apoi clătite în clorură de metilen. Apoi, din nou în apă și la soare. Este o metodă prin care cafeaua nu pierde nimic din gust sau aromă. 

 • Decofeinizare cu CO2

  Din păcate, această metodă foarte delicată, fără chimicale, nu este atât de răspândită pe cât ar merita. În mod paradoxal, ea este folosită pentru boabe de cafea de calitate inferioară. Boabele verzi sunt prima dată tratate cu aburi și apoi expuse la dioxid de carbon încălzit timp de mai multe ore. Din păcate, această metodă de decofeinizare elimină o mare parte din arome și uleiuri esențiale.

 • Noutate din trestie de zahăr

  Valorificarea la maximum a trestiei de zahăr a fost extrem de populară în ultimii ani, iar posibilitatea de a extrage cofeina își găsește încet-încet locul în sfera metodelor ecologice. Acetatul de etil - un produs secundar al prelucrării trestiei de zahăr - se amestecă cu apă și leagă cofeina de acesta.Simplu, ieftin, netoxic și cu un potențial enorm

 • Swiss Water

  Boabele de cafea verde se pun în apă fierbinte, iar cofeina se extrage cu ajutorul filtrelor cu carbon activ. Cafeaua rămâne în apă timp de 10 ore, timp în care se filtrează constant și se menține temperatura necesară. Prin repetarea procesului se elimină cea mai mare parte a cofeinei, astfel încât cafeaua rezultată conține mai puțin de 0,01% cofeină. Avantajul incontestabil al "metodei elvețiene" este acela că nu se folosesc substanțe chimice adăugate, iar apa care rămâne la final se întoarce în natură pentru irigarea arborilor de cafea.

Calea spre sănătate?

S-a scris mult despre beneficiile cafelei pentru sănătate și chiar mai mult despre efectele negative. Dar rezultatul fiecărei discuții este că nu se poate determina în mod concludent modul în care cafeaua afectează corpul uman. Depinde de sensibilitatea fiecăruia, de starea de sănătate, de nivelul curent de stres, de hormoni sau de constituția fizică. Există o mulțime de necunoscute și nu există altă soluție decât fiecare să observe manifestările propriului organism și să ajusteze consumul de cafea în consecință. S-ar putea să constatați că nu vă place o doză mai mare de cofeină, așa că treceți la o versiune mai slabă și reveniți la ea după o vreme. Nu este nimic rău în asta. Ambele variante au ceva în plus și oferă organismului o doză regulată de calm, antioxidanți și vitamine care acționează pozitiv asupra psihicului și a multor funcții corporale. Nu trebuie să călcați pe urmele finlandezilor, ci pe calea consumatorului mediu care bea maximum trei cești pe zi, alternează între diferite tipuri și arome și respectă pe deplin răspunsurile organismului său. Chiar și așa, o mulțime de oameni au ajuns în ultimii ani să creadă în puterea miraculoasă a cafelei decofeinizate. Dar cum este de fapt?

AVANTAJE

 • Gustul delicios și aroma unică vor face să visați mai repede și vor asigura un somn mai profund și mai lin
 • Înlocuitor în timpul sarcinii
 • Nu provoacă arsuri la stomac
 • Nu crește tensiunea arterială și ritmul cardiac ca și cofeina

DEZAVANTAJE

 • Gust și aromă mai puțin pronunțate
 • Risc de contaminare (atunci când cumpărați, asigurați-vă că achiziționați produse de calitate și testate)
 • Efect minim asupra energiei și capacității de concentrare

Modalitate de alegere

Cafeaua nu este diferită de alte produs, așa că trebuie să căutați ceea ce vă oferă cel mai bun raport calitate-preț. Așadar, ce ar trebui să urmăriți atunci când cumpărați?

 • Termenul de valabilitate - Cafeaua își pierde treptat aroma și tăria, așa că, cu cât se apropie mai mult de data expirării, cu atât experiența va fi mai slabă.
 • Metoda de decofeinizare
 • Tipul de cafea
 • Țara de origine

Cafelele noastre decofeinizate provin din țări îndepărtate. – din Honduras, Guatemala, Brazilia, PeruColumbia și Mexic. Toate sunt caracterizate de o aromă delicată de ciocolată, cu o notă de nuci, fructe de pădure sau caramel și de un proces delicat de decofeinizare. Boabele provin din surse de unde suntem asigurați de un tratament corect al naturii și al angajaților.

Punctaj maxim pentru cafeaua decofeinizată

Nu contează dacă cafeaua pe care o consumați conține sau nu cofeină. Important este ca această băutură să facă bine organismului dvs. Ideal este să le combinați pe amândouă, în funcție de momentul în care aveți nevoie de o doză de energie, momentul în care vreți să dormiți sau doar pentru a vă lăsa legănați de aroma delicioasă.

Însă, în cazul cafelei decofeinizate, trebuie să acordați o atenție mult mai mare calității boabelor de cafea și modului în care acestea sunt prelucrate. În efortul de a reduce costurile, acestea sunt uneori tratate fără menajamente, pierzându-și aroma unică, antioxidanții și mineralele și pot absorbi substanțe care nu-și au locul în agricultura ecologică. Dacă ezitați, nu vă fie teamă să ne contactați. Împreună, vom alege ceea ce vă va răsfăța papilele gustative. Sau puteți consulta site-ul nostru, unde veți găsi o secțiune de cafea decofeinizată.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »