MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - CAFEA BOABE
Tot ce-i lipsește este cofeina. Delicatesa mexicană răspunde celor mai înalte cerințe ale fanilor și experților în cafea. Munții au oferit acestei cafele un gust de fructe suculente, ciocolată neagră și tutun fin, localnicii s-au ocupat de prelucrarea perfectă a fiecărui bob. Acum puteți să vă bucurați de calitatea cafelei Chiapas ori de câte ori vă doriți. Chiar și seara. Acolo unde nu există cofeină, somnul este dulce lung.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Mexico Chiapas Decafe are gust variat, bogat și plin. Puteți recunoaște fructele tropicale, nucile și ciocolata dar nu lipsește nici subtonul plăcut de tutun. Decofeinizarea nu se simte nici în gust și nici în mirosul cafelei. Deoarece este cafea Arabica, oferă o spumă mai redusă, delicată și coezivă.
Originea cafelei
Regiunea mexicană Chiapas este locul de origine a culturii mayașe străvechi, zonă cu o natură frumoasă și destinație a turiștilor din întreaga lume. Este situată în sud-estul Mexicului, în apropierea graniței cu regiunile Oaxaca, Veracruz și Tabasco. Coasta sa este scăldată de apele Oceanului Pacific, iar munții sunt foarte des învăluiți în ceață. Chiapas are un climat tropical umed, cu precipitații medii anuale de aproximativ 3000 mm pe an. Lanțurile montane sunt caracterizate de umiditate ridicată și climă blândă, care este convenabilă pentru cultivarea multor plante, inclusiv a arborilor de cafea. Soiul Caturra este unui foarte răspândit aici. Plantele sunt mai mici, cu dimensiuni compacte, cu potențial de randament bun, dar cu sensibilitate foarte mare la tăiere și bolile fungice.
Caturra este o mutație naturală a soiului Bourbon, care a fost descoperită la începutul secolului XX în Brazilia. Datorită mutației unei gene, arborii de cafea Caturra sunt mai mici, pot fi cultivați la distanțe mai apropiate și asigură astfel un randament mai mare la hectar. Arborii de cafea din acest soi produc începând din al treilea an, mai exact în Mexic, cireșele de cafea sunt recoltate din ianuarie până în martie. Este unul dintre cele mai importante soiuri de cafea din America Centrală.
Cafeaua este „produsă” prin metoda umedă. Aceasta înseamnă că fructele arborilor de cafea sunt turnate prima dată în apă pentru a separa fructele coapte de cele necoapte. Cireșele coapte trebuie împinse prin plăci de zdrobire pentru a îndepărta învelișul. Apoi cafeaua este turnată în butoaie de apă, unde fermentează timp de câteva ore până la zile. În timpul procesului natural, se dizolvă pulpa care învelește boabele de cafea. Boabele sunt uscate apoi fie la lumina directă a soarelui, fie în uscătoare.
Deoarece Mexico Chiapas Decafe nu conține cofeină, vom descrie și modul în care a fost eliminată substanța stimulantă. Metoda Mountain Water Decaf este interesantă și arată că se poate elimina cofeina din boabele de cafea, dar cafeaua păstrează toate aromele și gustul prețios. Doar filtrele de apă și carbon sunt necesare în acest proces. Muncitorii înmoaie prima dată boabele verzi de cafea într-o apă excepțional de curată, care izvorăște din munții Pico de Orizaba (cel mai înalt munte al Mexicului - 5.636 m - este unul dintre cele trei vârfuri acoperite de zăpadă pe tot parcursul anului). În acest fel, se extrag uleiurile și cofeina. Vor rămâne în apa care trece prin filtrele de carbon. Rezultatul este apa decofeinizată, dar plină de gustul natural al cafelei. Boabele sunt returnate în apă pentru a reabsorbi toate nuanțele gustului, aroma și gustul uimitor. În acest fel, până la 99,9% din cofeină poate fi eliminată din cafea fără a utiliza substanțe chimice. Boabele de cafea decofeinizate pot fi utilizate exact ca și cele cu cofeină, la filtru, în aparate automate de cafea și altele asemenea. De această cafea se pot bucura de persoanele, care suferă de tulburări de somn, este potrivită pentru a fi consumată după-amiază sau seara. De asemenea, este recomandată viitoarelor mame și mamelor care alăptează.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C