

Cuba Turquino Lavado - cafea boabe
Cafeaua cubaneză este una dintre cele mai distinctive ca și gust și în același timp perfect echilibrată. Cafeaua exclusivistă Cuba Turquino Lavado este deosebită nu numai prin note de ciocolată, miere, mirodenii și tutun. În același timp, excelează prin aciditate foarte scăzută, iar retrogustul său foarte lung răsună catifelat și dulce. Aceasta este cea mai bună cafea, pe care o puteți gusta din plantațiile cubaneze. A crescut în aceleași condiții ca și Blue Mountain din Jamaica, așa că nu e de mirare că este la fel de magnifică și extrem de populară printre iubitorii de cafea.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cuba Turquino Lavado este o cafea cu un gust extrem de bogat și o aromă plăcută de trabuc. Este o cafea dulce care, deși are gust pronunțat, nu prezintă urme de aciditate. Pe măsură ce gustați, veți observa note de ciocolată, miere, tutun și condimente. Este excelentă pentru preparare în cafetieră moca sau în espressor.
Originea cafelei
Poate știați că economia Cubei se bazează în mare parte pe exporturile de zahăr și tutun. Acum veți afla și că și cafeaua se află pe lista mărfurilor de export. În plus, cafeaua este extrem de populară în Caraibe - cubanezii o consumă de mai multe ori pe zi. Café cubano sau cafecito se pregătește pentru micul dejun, se servește la prânz și la cină. Nicio vizită sau întâlnire de afaceri nu este completă fără cafea. Un mod special de pregătire vă poate inspira, așa că îl vom aminti pe scurt.
Cafeaua în Cuba se prepară de obicei într-o cafetieră moca. Se toarnă în ceașcă o linguriță de zahăr din trestie, care se stropește cu puțină cafea proaspăt preparată. Amestecul se bate puternic până se formează o spumă groasă. Abia apoi se toarnă restul de cafea din cafetieră moca. Rezultatul este o băutură închisă la culoare, foarte tare, cu o spumă frumoasă. După turnarea laptelui spumat, se formează un acortadito.
De asemenea, este de remarcat faptul că, din cauza embargoului SUA de zeci de ani asupra comerțului cu Cuba, producția de cafea a scăzut la minimum. Însă în prezent totul pare să fie pe drumul cel bun. Micii fermieri cubanezi au grijă de plantațiile lor, așa cum demonstrează această cafea Arabica Cuba Turquino Lavado.
Primii arbori de cafea au apărut în Cuba în 1748, dar industria cafelei a fost pornită doar atunci când francezii au venit pe insulă înainte de Revoluția haitiană. În anii 1890, au fost înființate o serie de plantații, mai ales în zonele cu altitudine mare. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, importanța economică a cafelei a fost deja egală cu cea a zahărului. Nu numai exporturile, dar și consumul intern de cafea au crescut brusc.
Cuba Turquino Lavado provine din partea de sud-est a insulei, în special din Gran Parque Nacional Sierra Maestra, care acoperă munții Sierra Maestra. Arborii de cafea cresc în sol fertil, deci nu este necesară fertilizarea lor cu îngrășăminte produse industrial. Muncitorii culeg manual boabele de cafea și le prelucrează prin spălare. Datorită acestui fapt, notele de ciocolată și miere ies în evidență în boabele de cafea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație adecvată modului de preparare selectat.
- Utilizați cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru o ceașcă.
- Peste cafea se toarnă apă la o temperatură de aproximativ 95 °C.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
