075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro

De ce marfa de la noi?

  • Transport gratuit de la 189 lei
  • Clienții satisfăcuți
  • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 Avem o învălmășeală aici: lămâie în cafea

17. 3. 2022 2 minute citire
Arată captivant, jumătate din planetă vorbește despre asta și se spune că se poate slăbi cu ajutorul ei cel puțin cinci kilograme pe săptămână. O felie de lămâie într-o ceașcă de cafea a acaparat mai întâi TikTok-ul și apoi alte rețele de socializare și media. La ce vă puteți aștepta de la o combinație oarecum neconvențională? Am aruncat o privire atentă asupra acestei tendințe.

#LemonAndCoffee

Peste 8 milioane de vizualizări, are un hashtag, care face referire la o provocare, sub care găsiți un număr nesfârșit de fotografii cu o cană cu cafea și o lămâie stoarsă sau feliată. Puține persoane pretind că se bucură de o astfel de băutură în postarea lor, dar mulți participanți confirmă că au slăbit destul de multe kilograme datorită consumului zilnic de cafea cu lămâie.

Provocarea în sine încurajează să beți o ceașcă de cafea instant cu suc de la o lămâie în fiecare dimineață, timp de 28-30 de zile. Două ingrediente complet comune și ușor accesibile au ajuns astfel în centrul atenției, mai întâi în rândul adolescenților, iar mai târziu și în rândul populației generale. Cine nu și-ar dori să slăbească. Dacă a funcționat pentru unii, trebuie să încercați și noua metodă.

Ce spune știința

Potrivit autorilor provocării beneficiile descrise în legătură cu „cafea cu lămâie” pot fi împărțite în patru grupe. Toate au fost analizate în detaliu de către nutriționiști, biochimiști sau antrenori de fitness și le sunt dedicate și o serie de cercetări științifice. Deci cum este cu adevărat?

Pierderea în greutate

Da și nu. Studiile arată că metabolismul poate fi accelerat de cofeină. În decurs de 3 ore după consumul de cafea, organismul arde cu 8-11% mai multe calorii decât de obicei. De asemenea, este cert că consumul de cafea reduce pofta de mâncare deoarece crește nivelul de serotonine, adrenalină și norepinefrină. Totodată, este bine cunoscut faptul ca un pahar de apă călduță cu lămâie băut pe stomacul gol stimulează metabolismul și duce la golirea rapidă. Dar nu la pierderea țesutului adipos. Efectul potențial asupra greutății corporale poate fi, prin urmare, atribuit numai cafelei.

Dureri de cap

Da sau nu. Cafeaua poate ameliora durerile de cap, cercetările descriu efectele vasoconstrictoare ale cofeinei, care îngustează vasele de sânge, reduce fluxul de sânge spre cap și reduce durerile de cap. De aceea cafeaua întărește și efectul medicamentelor folosite de exemplu pentru migrene. Pe de altă parte, combinația de cafea și citrice poate provoca dureri de cap la unele persoane.

Un ten frumos 

Posibil. Atât cafeaua, cât și lămâile conțin antioxidanți. Acestea pot îmbunătăți hidratarea pielii, pot stimula producția de colagen, care contribuie la elasticitatea și fermitatea acesteia, și o pot proteja de radicalii liberi din radiațiile solare. Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit dovezi că ambele ingrediente trebuie consumate în același timp pentru un efect mai mare.

Digestie liniștită

Nu. Nici în acest caz, autorii provocării #LemonAndCoffee nu sunt susținuți de știință. Când susțin că o cafea cu lămâie ameliorează toate problemele digestive, se pare că se înșală. Cofeina, de exemplu, accelerează peristaltismul intestinal.

Concluzia noastră

Cu siguranță nu vrem să vă descurajăm să testați o nouă băutură. Poate o să vă placă și o veți adăuga în repertoriul dvs. de cafea. În acest caz, alegeți fie o cafea solubilă liofilizată de calitate, cu un gust mai dulce, fie alegeți o cafea boabe Arabica cu aciditate scăzută. Adăugăm rețeta și ne vom bucura dacă ne veți spune ce gust are cafeaua cu lămâie.

Espresso Romano

Deși această băutură chiar vine din Italia, sursele sunt puțin secrete. Unii susțin că este o „invenție” americană, alții sunt convinși de originea ei franceză. Iar italienii spun că face parte din cultura cafelei de câteva decenii. Când au fost forțați să bea cafea instant nu atât de gustoasă din cauza celui de-al doilea război mondial (importul de boabe de cafea a fost semnificativ restricționat), au început să adauge o felie de lămâie. Astăzi, puteți găsi o versiune modernă a acestei cafele în Napoli sau Capri. I se spune caffè cannarino sau caffè al limone.

Trebuie să recunoaștem că lămâia acoperă gustul nedorit al espresso-urilor italiene, puternic prăjite și adaugă prospețime băuturii. Cafelele prăjite delicat, unde aromele și notele sunt cel mai important lucru, cu siguranță nu au nevoie de lămâie.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »