CACAO PUDRĂ - SANTO DOMINGO (10/12)
Conținut redus de grăsimi, conținut ridicat de trăiri. Amestecați două lingurițe în laptele cald de vacă, soia, migdale, orez sau nucă de cocos. De fiecare dată, vă va încânta cu mirosul exotic și gustul pur și simplu divin. Cacao pudră Santo Domingo nu ar trebui să lipsească de la dumneavoastră. Micul dejun fără cacao este ca un zâmbet fără bucurie.
Compoziție
100% CacaoGustul
Pudra de cacao Santo Domingo are un gust delicios și o culoare închisă. Este minunată pentru băuturi și deserturi.
Proveniența
La început a fost numită „kakawa". Apoi, când mayașiii au amestecat cu apă caldă „chacau haa” și încorporată în terci de porumb a fost numită „xocolatl". Dar am ajuns de la cacao la ciocolată ... Pudra de cacao este consumată de oameni, potrivit datelor disponibile, începând cu secolul 3 î.e.n. A fost folosită nu numai ca o sursă excelentă de substanțe valoroase, dar, de asemenea, ca mijloc de plată și pentru taxe. De la aztecii ați fi cumpărat cu 3 boabe un avocado, cu 10 un iepure și un curcan îngrășat ar costa 100 de boabe de cacao. Indienii străvechi din sudul Americii au iubit cacao cu adevărat. Se spune că împăratul aztec Montezuma băut 50 pahare pe zi, cu cacao spumos. Spuma care se presupune că a conținut „spiritul de cacao“, a fost obținută prin turnarea în mod repetat dintr-un pahar în altul. Ne putem imagina arborii de cacao ca pomii noștri de cireș. Arborii cresc 3-8 m în înălțime, dar în sălbăticie pot atinge peste 12 metri.
De obicei, înfloresc după 5 ani de la plantare. Deși pe parcursul anului pot să apară până la 10 mii de flori, polenizarea este de numai 1 la 100. Fructele arborelui de cacao original (Theobroma cacao), sunt niște păstăi ce culoare galbenă, verde, roșie sau violet. În interior au o pulpă albă și dulce care înconjoară boabele de cacao - semințe. Fermierii trebuie să le scoată și să le proceseze. Boabele fermentează pentru câteva zile, apoi se usucă la soare. Înainte ca fermierii să le vândă, acestea trebuie să fie curățate de resturi de pulpă și cântărite în saci de iută. Sunt comercializate pe bursele mondiale din Londra și la New York. În fabricile care produc pudra de cacao sunt măcinate și transformate în masă de cacao, din care se separă untul de cacao și cacao în sine. Acesta trebuie să fie măcinat în continuare într-o pulbere fină și în cazul de fațătrebuie redus conținutul de grăsime de la 20-25 până la 10-12 procente. Pudră de cacao Santo Domingo este potrivită pentru vegetarieni și vegani.
Consumul acestui produs, la persoanele care suferă de alergii la cacao, poate să provoace o reacție. Produsul poate conține urme de coji de nuc.
A se păstra la temperaturi de 12-20 °C.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Valoarea energetică: | 1 276 kJ / 305 kcal |
Grăsimi: | 11 g |
din care saturați: | 6,6 g |
Carbohidrați: | 10,3 g |
din care zaharuri: | 0,5 g |
Proteină: | 22,2 g |
Sare: | 0,05 g |