Cafea de cicoare cu schizandra și ginkgo biloba
Cicoarea delicioasă, schizandra stimulantă și ginkgo biloba întăritor creează o băutură unică, care diferă de cafea doar prin compoziția sa. Alternativa decofeinizată la cafea se remarcă prin aroma sa prăjită, bogată și printr-o multitudine de substanțe valoroase. Descoperiți ce gust are o cafea de calitate din cicoare îmbogățită cu plante prețioase.
Compoziție
Rădăcină de cicoare, Schizandra, Frunze de ginkgo bilobaINFUZIA ȘI GUSTUL
Cafeaua de cicoare este cunoscută pentru aroma sa bogată, pământoasă, care amintește adesea de nuci. Are un ușor subton dulce, de obicei o consistență fină și poate avea și o ușoară tentă picantă. Deoarece nu conține cofeină, este o alternativă populară la cafeaua tradițională pentru cei care doresc să evite efectele unui stimulent sau sunt sensibili la cofeină. Băutura rezultată este netedă și răcoritoare. Nu provoacă iritabilitate sau insomnii asociate cu consumul tradițional de cafea.
ORIGINEA
Cafeaua de cicoare este clasificată ca fiind un așa-numit înlocuitor de cafea fără cofeină. Oamenii au folosit-o de-a lungul istoriei din motive economice și de sănătate, din cauza ascetismului în unele societăți religioase sau pur și simplu pentru că nu era disponibilă cafeaua. A fost populară în Europa în timpul ambelor războaie mondiale, când cafeaua era insuficientă sau la un preț prea mare. Înlocuitorii de cafea au devenit, de asemenea, un articol comercial important, în special în timpul dezvoltării băuturilor instant în anii 1970. Sunt folosite nu numai ca o alternativă la cafea pentru cei care o evită, dar și în unele bucătării. De exemplu, în tradiția culinară coreeană, înlocuitorii de cafea fac parte din băuturile calde standard. Pe lângă cicoare, înlocuitorii de cafea pot fi preparați și din migdale, ghinde, porumb, rădăcină de păpădie, mazăre sau chiar boabe de cereale.
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă perenă cu o tulpină rigidă care crește până la un metru înălțime. Face parte din familia Asteraceae. Florile de cicoare, care înfloresc din iulie până în octombrie, au de obicei o culoare albastră strălucitoare și o lățime de 3-4 cm, dar pot fi și în nuanțe de alb sau roz pal. Planta se întâlnește la marginea drumurilor, pe câmpuri, pe pajiști, în păduri și pe versanți și, cu excepția unor zone extreme, cum ar fi Antarctica și Groenlanda, se dezvoltă aproape în toată lumea. Această plantă conține o serie de substanțe valoroase, care, atunci când sunt consumate, pot contribui la funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare, a tractului intestinal, a inimii și a vaselor de sânge, precum și la sănătatea normală a oaselor și articulațiilor.
Al doilea ingredient din această cafea de cicoare este schizandra (Schisandra chinensis), o liană cu frunze caduce din familia Magnoliaceae, care se găsește în Asia de Est, în nordul Japoniei, în Coreea și în Extremul Orient rusesc. Este o liană lemnoasă cu frunze simple și alterne și flori de culoare deschisă. Crește până la 10 metri. Boabele roșii sunt comestibile, planta are întrebuințări medicinale, în special datorită conținutului de schizandrine, substanțe adaptogene, este bogată și în vitamina C și acizi organici. Consumul de schizandra favorizează funcționarea normală a ficatului. Amestecul este îmbogățit cu ginkgo biloba. Este vorba de un arbore dioic, cu frunze caduce, care se caracterizează prin durata lungă de viață - cel mai vechi exemplar cunoscut are aproximativ 4 700 de ani. Arborele poate ajunge la o înălțime de 30-40 de metri și are o coroană conică sau întinsă, cu scoarță gri, încrețită și ramuri distanțate orizontal. În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate ale frunzelor sale, să precizăm că acestea favorizează echilibrul mental, microcirculația sângelui, funcția cognitivă și activitatea normală a creierului.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua cu cicoare, schizandra și ginkgo biloba se prepară cu apă la o temperatură de 90-100 °C în proporție de 2 g la 100 ml de apă.