Cafea verde Brazilia Santos - boabe
Unora le plac... neprăjite și întregi. Boabele verzi de cafea nemăcinate stârnesc curiozitatea. Sunt foarte tari, așa că nu le puteți măcina singuri. Pe de altă parte, le puteți folosi pentru a experimenta prăjirea acasă sau pentru a prepara un extract tare din ele. Și pot fi folosite și pentru a le lipi pe obiecte decorative mici. Vă lăsăm să alegeți. Cafeaua verde Brazilia Santos este potrivită pentru toate ocaziile.
Compoziție
Arabica 100%Gustul cafelei
Legat de gust să fiți pregătiți că o cafea verde nu are deloc un gust distinct. Poate fi comparată cu ceaiul verde. În cazul cafelei Brazilia Santos gustul este ușor dulce și delicat. Când folosiți aceste boabe de cafea pentru prăjirea acasă, vă puteți aștepta la un corp intens, plin, aciditate ușoară și arome florale, de nuci sau caramel. Însă, totul depinde de experiența prăjitorului.
Originea cafelei
Această cafea boabe provine de pe dealurile din regiunea Sao Paulo, care, apropo, este mai bogată decât Argentina, Paraguay și Bolivia la un loc. În același timp, este cea mai populată regiune braziliană cu o istorie extrem de interesantă și lungă, un fundal cultural și o excelentă infrastructură de transport. Nici agricultura nu stă altfel. Sao Paulo este unul dintre cei mai importanți producători din lume de fasole, orez, portocale, trestie de zahăr, flori, porumb, lapte, vin, ulei și, bineînțeles de cafea. La urma urmei, este o marfă de export indispensabilă pentru întreaga Brazilie. Țara poate exporta cafea verde neprocesată fără taxe în SUA, Japonia și Uniunea Europeană.
Plantațiile de cafea din Sao Paulo acoperă aproximativ 216 mii de hectare de teren. Unele sunt destinații turistice populare, așa că vă puteți caza în apropierea arborilor de cafea și să aveți grijă de ei împreună cu fermierii măcar pentru o perioadă sau chiar să participați la recoltarea și prelucrarea cireșelor de cafea.
Desigur, marea majoritate a boabelor verzi de cafea merge la prăjitorii. O parte este destinată măcinării, care se efectuează cu mașini speciale, deoarece cafeaua „crudă” este extrem de tare. Cu toate acestea, vă oferim posibilitatea de a cunoaște cafeaua boabe din Sao Paulo așa cum a fost recoltată - adică verde și nemăcinată.
Ce să faceți cu aceste boabe? O opțiune este să încercați să le prăjiți acasă. Aici veți obține cel mai proaspăt gust posibil și o experiență de cafea autentică. Dar dacă urmează să prăjiți acasă pentru prima dată, poate va fi nevoie să încercați de mai multe ori, să reglați în mod repetat temperatura, durata și alți parametri. Unii prăjesc cafeaua într-un aparat pentru popcorn,, dar este mai bine să folosiți o tigaie anti-aderentă. Se poate folosi și cuptorul. Și cel mai bine, dacă doriți să luați în serios prăjirea acasă, este să vă cumpărați un mic prăjitor pentru acasă.
A doua modalitate de utilizarea acestor boabe de cafea este pentru prepararea infuziei. Conține o cantitate mare de antioxidanți, cofeină și acid clorogenic (CGA), care ajută la buna funcționare a mai multor organe. Pregătiți infuzia punând boabele verzi într-o oală, turnând peste ele apă de izvor, puneți la fiert și apoi fierbeți doar la foc mic. În cele din urmă, strecurați băutura și consumați cu 30 de minute înainte de masă. În general se recomandă să nu depășiți 2 căni pe zi.
În privința celei de a treia metode nu trebuie să vă sfătuim. Puteți folosi cafeaua verde pentru a decora pahare, sfeșnice, cutii, o puteți folosi pentru a crea imagini sau pur și simplu o puteți folosi ca bază pentru aranjamente uscate. Depinde de dvs. ce opțiune testați.
Mai multe informații despre cafeaua verde găsiți aici.