Camerun AA - cafea boabe
De ce se numește această cafea AA? Pentru că are boabe mari. Și de ce ar trebui să încercați cafeaua din Camerun? Pentru că are gust de nuci, este profundă, citrică și fructată. Și deoarece Camerun devine o destinație de cafea care este din ce în ce mai cunoscută. Lăsați-vă fermecați de cafeaua Arabica perfectă de la ecuator.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Camerun AA poate fi descrisă ca proaspătă și profundă în același timp. În gustul său, veți găsi atât note clare de citrice, cât și note atenuate de nuci prăjite. Împreună merg de minune. Corpul este neted, cremos, finalul este lung, dulce. Ceașca miroase foarte intens a fructe.
Originea cafelei
Cafeaua este o cultură extrem de importantă pentru Camerun, ea fiind cultivată încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când era colonie germană. De atunci, țara ecuatorială a produs din ce în ce mai multă cafea, dar a existat și o perioadă în care recoltele s-au înjumătățit. Motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru au fost practicile proaste de management, arborii de cafea îmbătrâniți, lipsa îngrășămintelor și, probabil, concurența din partea altor culturi comerciale - de exemplu, cacao. În prezent, Camerunul cultivă și prelucrează aproximativ 40.000 de tone de cafea în fiecare an și, astfel, deține aproximativ locul 20 în clasamentul mondial.
Industria cafelei angajează sute de mii de oameni, marea majoritate dintre ei trăiesc în zonele rurale. Cultivă atât cafeaua Arabica, cât și Robusta (aceasta din urmă prosperă mai bine în Camerun). Câmpurile de cafea Arabica se găsesc în principal în zonele unde se vorbește limba engleză, în timp ce Robusta este recoltată de fermierii vorbitori de limbă franceză. Regiunea Oku, de unde provine cafeaua Camerun AA Arabica, cuprinde aproximativ 36 de sate, este situată pe dealurile din nord-vestul țării și, prin urmare, este relativ răcoroasă. Muntele Oku, care veghează regiunea, este al doilea cel mai înalt munte din Africa Centrală continentală, un vulcan care se ridică la 3.011 metri altitudine.
Cafeaua din Camerun se recoltează din octombrie până în martie. În Oko, arborii de cafea sunt plantați la o altitudine de la 1.800 până la 2.000 de metri, înconjurați de bananieri și portocali, care le oferă umbra necesară, îi protejează de vânt, iar frunzele care se descompun le oferă substanțe valoroase. Dacă la aceasta adăugăm că solul de acolo este vulcanic și prin urmare bogat în minerale și că fermierii nu folosesc tratamente sau îngrășăminte produse industrial, atunci este sigur că vom obține cafea de parametri absolut de top. Recoltarea se face manual, pentru prelucrare fermierii folosesc așa-numita spălare. Cireșele coapte de cafea sunt turnate mai întâi în apă și toate fructele cu defecte sunt îndepărtate. Cele de bună calitate sunt presate în apă cu plăci de zdrobire, care îndepărtează coaja exterioară. Boabele acoperite cu resturile de pulpă dulce se lasă la fermentat câteva ore sau zile în recipiente de fermentare cu apă. Aici se dizolvă pulpa și se eliberează cafeaua verde. Se clătesc din nou cu apă curată și la sfârșit se usucă la lumina directă a soarelui. Desigur, cafeaua trebuie întoarsă în timpul uscării pentru a nu mucegăi.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare selectat.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă de cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.