075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Camerun AA - cafea boabe

Cod: 1826

De ce se numește această cafea AA? Pentru că are boabe mari. Și de ce ar trebui să încercați cafeaua din Camerun? Pentru că are gust de nuci, este profundă, citrică și fructată. Și deoarece Camerun devine o destinație de cafea care este din ce în ce mai cunoscută. Lăsați-vă fermecați de cafeaua Arabica perfectă de la ecuator.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
176,1 Lei /1000 g 17,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 30. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Camerun
Soi
Soi:
Typica
Regiune
Regiune:
Oku
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1800 - 2000m
Gust
Gust:
Citrusy, nuci
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Arabica 100%

Spuma și gustul cafelei

Cafeaua Camerun AA poate fi descrisă ca proaspătă și profundă în același timp. În gustul său, veți găsi atât note clare de citrice, cât și note atenuate de nuci prăjite. Împreună merg de minune. Corpul este neted, cremos, finalul este lung, dulce. Ceașca miroase foarte intens a fructe.

Originea cafelei

Cafeaua este o cultură extrem de importantă pentru Camerun, ea fiind cultivată încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când era colonie germană. De atunci, țara ecuatorială a produs din ce în ce mai multă cafea, dar a existat și o perioadă în care recoltele s-au înjumătățit. Motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru au fost practicile proaste de management, arborii de cafea îmbătrâniți, lipsa îngrășămintelor și, probabil, concurența din partea altor culturi comerciale - de exemplu, cacao. În prezent, Camerunul cultivă și prelucrează aproximativ 40.000 de tone de cafea în fiecare an și, astfel, deține aproximativ locul 20 în clasamentul mondial.

Industria cafelei angajează sute de mii de oameni, marea majoritate dintre ei trăiesc în zonele rurale. Cultivă atât cafeaua Arabica, cât și Robusta (aceasta din urmă prosperă mai bine în Camerun). Câmpurile de cafea Arabica se găsesc în principal în zonele unde se vorbește limba engleză, în timp ce Robusta este recoltată de fermierii vorbitori de limbă franceză. Regiunea Oku, de unde provine cafeaua Camerun AA Arabica, cuprinde aproximativ 36 de sate, este situată pe dealurile din nord-vestul țării și, prin urmare, este relativ răcoroasă. Muntele Oku, care veghează regiunea, este al doilea cel mai înalt munte din Africa Centrală continentală, un vulcan care se ridică la 3.011 metri altitudine.

Cafeaua din Camerun se recoltează din octombrie până în martie. În Oko, arborii de cafea sunt plantați la o altitudine de la 1.800 până la 2.000 de metri, înconjurați de bananieri și portocali, care le oferă umbra necesară, îi protejează de vânt, iar frunzele care se descompun le oferă substanțe valoroase. Dacă la aceasta adăugăm că solul de acolo este vulcanic și prin urmare bogat în minerale și că fermierii nu folosesc tratamente sau îngrășăminte produse industrial, atunci este sigur că vom obține cafea de parametri absolut de top. Recoltarea se face manual, pentru prelucrare fermierii folosesc așa-numita spălare. Cireșele coapte de cafea sunt turnate mai întâi în apă și toate fructele cu defecte sunt îndepărtate. Cele de bună calitate sunt presate în apă cu plăci de zdrobire, care îndepărtează coaja exterioară. Boabele acoperite cu resturile de pulpă dulce se lasă la fermentat câteva ore sau zile în recipiente de fermentare cu apă. Aici se dizolvă pulpa și se eliberează cafeaua verde. Se clătesc din nou cu apă curată și la sfârșit se usucă la lumina directă a soarelui. Desigur, cafeaua trebuie întoarsă în timpul uscării pentru a nu mucegăi.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare selectat.
  2. Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă de cafea.
  3. Cafeaua se prepară cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


BRAZILIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 cafea boabe

Brazilia caldă nu dă lumii numai fotbaliști renumiți, resurse minerale și posibilitatea de a admira monumente culturale. Este, de asemenea, o țară devenită faimoasă datorită exportul de cafea de calitate extraordinară. 100% arabica Santos NY2 este o cafea clasică, care nu își pierde farmecul niciodată. Cine ar rezista ciocolatei și nucilor? La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
120,0 Lei /1000 g 12,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 30. 4. 2024

15% JOS
GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 cafea boabe

Popularul soi Bourbon este caracterizat de boabe mici și regulate, aciditate complexă și corp întreg. Cafeaua de plantație guatemaleză nu ar trebui să lipsească din portofoliul dumneavoastră de bunătăți favorite. Extraordinar de intensă, fructat aromată și prăjită mediu - poate fi savurată ca un mic ristretto, dar și ca un espresso clasic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY - cafea boabe

Faceți o plimbare alături de noi sub marii vulcani, în jurul golfurilor și al brațelor oarbe, la umbra bananierilor ... Veți întâlni cu siguranță plantații parfumate. Cafeaua din nordul Columbiei are un farmec unic. Vă va uimi cu delicatețea dar și cu puterea sa, vă va atrăge cu dulceața dar și aciditatea sa. Simțurile dumneavoastră vi le va învălui în nucă de cocos și vă va oferi energie. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
157,3 Lei /1000 g 15,7 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până marți, 30. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »