Ciocolată caldă - biscuiți cu cremă
Cui nu-i plac biscuiții umpluți cu cacao! Acum vă puteți bucura și de o ceașcă plină cu „biscuiți”. Ciocolata caldă cu aromă de biscuiți va atrage atât elevii, cât și părinții și bunicii lor. Amestecați cu lapte fierbinte și un mic dejun excelent și sănătos sau o gustare rapidă este pe masă.
Compoziție
Pudră de cacao cu conținut redus de grăsime 21%, Zahăr, Lapte praf degresat, Sare, Agent de îngroșare (E466), Agent de afânare (E341)Crema și gustul ciocolatei
Ciocolată caldă – Biscuiți cu cremă este exact cum spune și denumirea ei. Gustul combină cacaoa ghaneză de calitate excepțională, lapte praf, puțin zahăr și aroma de biscuiți crocanți. Dacă nu puteți rezista biscuiților cu cremă, această ciocolată caldă este perfectă pentru dvs. Ajunge să amestecați câteva lingurițe în lapte fierbinte (de vacă, soia, mac, migdale...).
Origine
Pentru Ghana, cacao este una dintre cele mai mari comori. Această țară vest-africană acordă o atenție deosebită cultivării arborilor de cacao (Theobroma cacao), rezultatul este al doilea loc pe care îl ocupă astăzi printre exportatorii mondiali de cacao. Trebuie adăugat că acordă atenție nu numai cantității, dar și calității acestei mărfuri. Cacaoa din Ghana este foarte solicitată. Ciocolată preparată cu această cacao are un gust cremos și fructat, are gust mai pronunțat de frișcă și ușor lemnos.
Dacă vă interesează istoria cultivării arborilor de cacao în Ghana, primii copaci au fost plantați în țară în 1895. De aceasta s-a ocupat un fierar pe nume Tetteh Quarshie, care a adus boabe de cacao în buzunar de pe insula Bioko din Guineea Ecuatorială. În câțiva ani, Ghana a exportat prima recoltă în lume, iar în anii 1911-1976 a contribuit chiar cu 30-40 la sută din volumul total de cacao de pe piața globală.
Industria de cacao angajează în prezent aproximativ 1,6 milioane de ghanezi, cu plantații de cacao situate în șase regiuni (Vest, Central, Est, Brong Ahafo, Ashanti și Volta).
Totul începe cu arborii de cacao, arbori veșnic verzi originari din America de Sud. aceștia cresc 5-8 metri în înălțime, au frunze verzi închise și flori alb-roz care cresc direct pe ramuri. Fructul arborelui de cacao este o păstaie, cel mai adesea galbenă, dar sunt și păstăi roșii sau maro. În interior, păstaia este împărțită în 5 camere, în fiecare se găsesc în jur de 10 semințe - boabe de cacao.
Recoltarea boabelor de cacao este solicitantă din punct de vedere fizic. Muncitorii trebuie să le taie din crengi cu macete, iar scoaterea boabelor din pulpă este la fel de dificilă. Odată ce boabele sunt îndepărtate, lucrătorii le lasă la fermentat câteva zile și apoi le usucă la lumina directă a soarelui. Uneori se prăjesc înainte de a fi vândute.
Odată ce boabele ajung în fabricile de procesare, sunt prăjite, decojite și măcinate. Masa de cacao rezultată este apoi împărțită în pudră de cacao și unt de cacao. Pentru a prepara ciocolată caldă din pudra de cacao, de exemplu, a trebuit să se adauge zahăr și lapte praf.
Cacaoa este o sursă de nutrienți valoroși, în special fier, potasiu și magneziu, conține și teobromină, o substanță asemănătoare cofeinei, și mulți antioxidanți.
Consumul nu este recomandat persoanelor alergice la lactoză.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puneți 3-4 lingurițe de ciocolată caldă (20g-26g) în ceașcă. Turnați peste 200 ml de lapte fierbinte sau apă.
Ciocolata caldă preparată cu lapte va avea un gust mai delicat și o consistență mai groasă și mai cremoasă.
Valoarea energetică: | 1550 kj / 370 kcal |
Grăsimi: | 2,8 |
din care saturați: | 1,6 |
Carbohidrați: | 70 |
din care zaharuri: | 68 |
Proteină: | 12 |
Sare: | 0,7 |