Ciocolată caldă - unt de arahide
Dacă doriți să gustați o cacao bună, alegeți cea din Ghana. Și dacă doriți să vă răsfățați cu o ciocolată caldă minunată, încercați aceasta. Ciocolata caldă – unt de arahide este absolut uimitoare. Notele de ciocolată mediu-amărui sunt completate de o linie dulce-sărată. Turnați lapte peste și veți fi cuceriți pentru totdeauna.
Compoziție
Pudră de cacao cu conținut redus de grăsime 21%, Zahăr, Lapte praf degresat, Sare, Agent de îngroșare (E466), Agent de afânare (E341)Crema și gustul ciocolatei
Ciocolata caldă – unt de arahide are un gust moderat amărui și bineînțeles un gust bogat de ciocolată. Acest gust este susținut de o urmă plăcută de unt de arahide, care este dulce și totodată ușor sărat. De asemenea, mirosul acestei ciocolate calde se potrivește foarte bine cu mirosul untului de arahide.
Origine
Dacă căutăm originea acestei ciocolate calde, trebuie să mergem în Ghana. Acolo cresc arborii de cacao (Theobroma cacao), din ai căror semințe se face pudra de cacao.
Locuitorii din Ghana cultivă arbori de cacao încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar între anii 1911-1976, țara lor a fost chiar principalul producător de cacao, furnizând până la 40% din volumul anual global către piață. Prin urmare, guvernul local a preluat controlul asupra industriei de cacao, a introdus supravegherea prețurilor de achiziție, a subvenționat un institut de cercetare, a sprijinit fermierii în monitorizarea calității recoltei etc. Însă, în anii 1970, Ghana nu s-a descurcat foarte bine când a fost vorba de a exporta această marfă vitală. Mulți fermieri au renunțat la cultivarea arborilor de cacao, situația s-a agravat din cauza incendiilor și secetei. Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială au pledat pentru o reformă parțială a pieței de cacao. În prezent, aproximativ 1,6 milioane de oameni lucrează în acest domeniu în Ghana, cultivând arbori de cacao în șase regiuni.
Drumul de la arborele de cacao la ciocolata caldă este incredibil de lung. La început, trebuie să știm că pomii încep să producă fructe între 5-15 ani de la plantare. Când se întâmplă acest lucru, fermierii trebuie să aștepte ca fructele să crească mari și să le culeagă manual - literalmente să le taie de pe ramuri cu o macetă. Din pulpa boabelor (mai corect, păstăilor) ei scot boabele, care trebuie să fermenteze câteva zile și apoi trebuie uscate.
Boabele de cacao ajung apoi la fabricile de procesare unde sunt prăjite, măcinate și presate. Masa rezultată este supusă separării, și astfel se produce pudra de cacao și untul de cacao. Ciocolata caldă - unt de arahide nu putea fi "amestecată" altfel decât din pudra de cacao produsă în acest fel. Adăugând câteva picături de aromă, zahăr, lapte praf degresat și alte câteva ingrediente, a fost creat un răsfăț de care vă puteți bucura la micul dejun, gustare și la cină.
Consumul nu este recomandat persoanelor alergice la lactoză.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puneți 3-4 lingurițe de ciocolată caldă (20g-26g) în ceașcă. Turnați peste 200 ml de lapte fierbinte sau apă.
Ciocolata caldă preparată cu lapte va avea un gust mai delicat și o consistență mai groasă și mai cremoasă.
Valoarea energetică: | 1550 kj / 370 kcal |
Grăsimi: | 2,8 |
din care saturați: | 1,6 |
Carbohidrați: | 70 |
din care zaharuri: | 68 |
Proteină: | 12 |
Sare: | 0,7 |