Columbia - cafea solubilă liofilizată 100% arabica
Cafeaua Arabica din Columbia este cunoscută pentru aroma fină de ciocolată și nucă. Exact așa este și această versiune solubilă. Oricine tânjește după o ceașcă excelentă, dar preparată rapid, o va adora. Cafeaua solubilă este, de asemenea, perfectă pentru prepararea popularei cafele dalgona sau a cafelei cu gheață.
Compoziție
Arabica 100%Gust Cafea solubilă
Columbia - liofilizată 100% Arabica aparține cafelelor cu aciditate medie. În gustul său se regăsesc nuci și ciocolata neagră. Pentru o experiență gustativă maximă, turnați apă fierbinte, nu clocotită, peste cafea.
Origine
Povestea cafelei columbiene începe în secolul al XVIII-lea, când arborii de cafea au fost aduși în țară de către misionarii olandezi. Primele plantații mici au fost înființate în nord-estul țării, iar în cele din urmă fermierii din întreaga Columbie au început să cultive acești arbuști. Primul export de boabe de cafea din Columbia a avut loc în 1835 și a fost destinat în SUA.
La începutul secolului al XX-lea, așa-numitele haciendas, adică ferme mari, erau încă în mâinile câtorva proprietari. Însă, câțiva ani mai târziu, s-a format grupul Eje Cafetero, care reunește producătorii și îi reprezintă pe piața mondială. După marea criză economică, când multe haciendas au dat faliment, guvernul a decis să cumpere fermele și să le vândă angajaților lor. De atunci, în Columbia au apărut multe ferme mici care cultivă și alte plante în afară de cafea. Cafeaua locală are o aciditate ușoară și note de ciocolată, nuci și caramel.
Datorită prelucrării atente, are o aromă minunată. Fermierii culeg manual cireșele de cafea, lasă boabele verzi să fermenteze timp de 14-30 de ore și, în cele din urmă, le usucă. Cum poate dintr-o astfel de recoltă să se producă cafea instant? Există două modalități posibile, noi preferăm cafeaua care a fost produsă prin liofilizare.
În primul rând, cafeaua verde trebuie prăjită, apoi măcinată și transformată într-o infuzie foarte concentrată. Aceasta trebuie filtrată și apoi congelată la o temperatură de aproximativ -40 ⁰C sub presiune redusă. Sublimarea produce cristale mici și strălucitoare de cafea solubilă sau instant, sau dacă preferați solubilă.
Cafeaua solubilă a început să apară pe piață pe la mijlocul secolului XX. Cea produsă prin liofilizare (spre deosebire de cea prin pulverizare) păstrează la maximum aroma și gustul și, prin urmare, este foarte populară. Pur și simplu ajunge să turnați apă fierbinte sau lapte peste ea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o pregătire optimă, alegeți o ceașcă mică, cu un volum de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea solubilă și turnați apă fiartă de 90°C. Apa clocotită va răpi cafelei aroma sa caracteristică.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru a prepara cafeaua.