ECUADOR UNOCADE BIO - boabe de cacao neprăjite
Cu trei, puteați cumpăra un iepure, cu o sută o fată veselă. Boabele de cacao au fost o monedă puternică pentru azteci. Aceste vremuri s-au dus, dar proprietățile extraordinare ale semințelor de cacaotieri au rămas. Sunt o sursă binevenită de antioxidanți, teobromină și cafeină. Înlocuiți cu ele gustările prăjite și ronțăiți în mașină, în fața televizorului sau la o carte bună. Boabele de cacao ecuadoriene se numără printre cele mai bune din lume.
Compoziție
Boabe de cacao BIO 100%Gust
Boabele de cacao din soiul Arriva Forastero sunt folosite pentru a produce ciocolată fină. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că gustul lor este cu adevărat excepțional - oferă un corpbogat de ciocolată cu tonuri delicate de nuci, flori și lemn.
Proveniența
Deși în țările noastre cunoaștem cacao mai ales ca o pulbere fină, pe piața mondială câștigă o mare popularitate și boabele de cacao întregi. De ce? Acestea sunt o alternativă excelentă la o varietate de uleiuri nesănătoase și adaugă în meniul nostru originalitate și experiențe gustative interesante. Boabele de cacao sunt semințele fructului de cacao, din care printre altele se produce ciocolata. Înainte de a ajunge la boabele de cacao, merită să vorbim despre planta care le oferă. Arborele de cacao, deși este cunoscut de 5.000 de ani, a primit numele său botanic numai în secolul al XVIII-lea. Un renumit botanist suedez i-a dat numele de Theobroma cacao, adică „hrana zeilor". Arborele de cacao este un copac mereu verde originar din America de Sud. Crește 5-8 metri în înălțime și are frunze verzi închise, lucioase și lungi de până la 30 de centimetri. Înflorește practic, pe tot parcursul anului. Fructul este cu formă alungită, de culoare galbenă, maro sau roșie, cu 10 linii fine longitudinale. Conține între 4-14 semințe, de obicei de 2 centimetri. Copacii se recoltează de 3-4 ori pe an.
Trebuie să se procedeze cu atenție pentru a evita deteriorarea locului în care fructul este prins de copac. Exact acolo se vor forma alte flori. O persoană poate recolta pe zi aproximativ 650 de fructe. Apoi se desfac cu o macetă și se îndepărtează pulpa. Pulpa albă dulce și semințele se întind de fermieri pe grătare, unde fermentează câteva zile. Astfel se profilează gustul final de cacao și, de asemenea, se descompun resturile de pulpă. Ulterior, boabele sunt uscate pe suprafețe mari și sub amestecare constantă - fie la lumina directă a soarelui, fie în uscătoare. Pe plantațiile mici se utilizează metoda „dansului” pentru a curăța boabele pe solul roșu ce le conferă strălucire, o culoare mai delicată și le protejează împotriva mucegaiului. Uneori boabele sunt curățate astfel și pe piele de vită. Boabele de cacao uscate sunt puse în saci de iută. Producătorii lucrează cu trei soiuri majore de boabe de cacao - Forastero, Criollo și Trinitario. Primul dintre ele „oferă" 95% din producția mondială de cacao. Boabele de cacao Ecuador Unocade BIO provin din soiul Forastero, o ramură ecuatorială specială Arriba.
Este destinat producerii de cacao aromatic fin. Și, bineînțeles, o legendă frumoasă este atașată de acesta. Potrivit acesteia, producătorul de ciocolată elvețian, aflat în partea superioară a râului Guavas din Ecuador, s-a întâlnit cu agricultorii locali care transportau boabele de cacao proaspăt recoltate. Când i-a întrebat de unde vin boabele cacao, ei au răspuns "de rio arriba", adică "din amonte". Acest lucru s-a întâmplat în secolul al XIX-lea și de atunci, cacao Forastero Arriba a fost folosit pentru a produce cea mai delicioasă ciocolată. Și încă ceva – aceste boabe nu au marca BIO doar așa pentru nimic. Cultivarea lor naturală este garantată de ferma Unocace, care reunește peste 1730 de fermieri mici din Guayas, Los Rios, El Oro și Bolivar.
Administrează peste 10.000 de hectare de teren și produc anual 1500 de tone de cacao de calitate. Prin marketing comun, pot să-l vândă la prețuri adecvate și să dedice o parte din profit dezvoltării programelor sociale în propriile comunități. Cererea de cacao este în creștere continuă. Boabele de cacao neprăjite sunt clasificate între așa-numitele super-alimente, deoarece ele conțin, probabil, cea mai mare cantitate de antioxidanți din toate alimentele. Ele ajută la influențarea confortului psihic și performanței organismului.
Ierbar și efecte de cafea
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Valoarea energetică: | 520 kcal |
Grăsimi: | 52 % |
Proteină: | 14 g |
Carbohidrați: | 20 g |
Theobromină: | 1,3 g |
Cafeină: | 0,1 g |