Honduras SHG EP Los Geranios - cafea boabe
Despre Honduras se vorbește din ce în ce mai mult în lumea internațională a cafelei. Țara din America Centrală, acoperită cu dealuri și păduri adânci, exportă cafea de o calitate excelentă, fapt dovedit de succesul său într-o serie de competiții. Cafeaua Honduras SHG EP Los Geranios este una dintre cafelele căutate de bariști. Cu siguranță o să vă placă cafeaua multistratificată, plină de viață, cu corp rotund și aciditate ușoară.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Honduras SHG EP Los Geranios nu își neagă locul de origine, care este denumit „plămânul verde” al Americii Centrale. Similar cu celelalte cafele locale, are gust de nuci și ciocolată neagră, oferind în același timp o aciditate plăcută de citrice, note delicate de flori și urme de fructe suculente. Corpul este rotund, iar băutura este foarte echilibrată. Această cafea este excelentă pentru a prepara espresso, latte sau cappuccino. Gustul unic iese în evidență și atunci când se prepară pe filtru sau vacuum pot.
Origine
Zona Siquatepeque, care este situată în partea centrală a Hondurasului, este adesea învăluită în ceață și stropită cu ploaie delicată. Este un peisaj deluros, acoperit cu păduri nesfârșite – arborii de cafea prosperă foarte bine acolo. Fructele lor se coc mai încet și la umbră, astfel boabele de cafea sunt extrem de bogate în gust.
Una dintre cooperativele din zonă este COHORSIL. De peste 40 de ani reunește fermierii, ceea ce le permite să transmită și să dezvolte practici agricole bogate și tehnici speciale. Din producția acestei cooperative provine și cafeaua Honduras SHG EP Los Geranios, o cafea Arabica recoltată și spălată manual din soiul Catuai. Acest soi se remarcă prin plante compacte cu cerințe ridicate pentru calitatea solului, randament mediu, dar caracteristici de gust foarte bune ale boabelor de cafea. Fermierii din Honduras recoltează cafeaua din noiembrie până în aprilie, acordând întotdeauna o atenție deosebită maturității cireșelor de cafea și procesării acestora. După cum am menționat, folosesc așa-numita metodă umedă, toarnă fructele arborilor de cafea în apă, unde sunt presate prin plăci de zdrobire și astfel se îndepărtează coaja superioară. Ulterior, cafeaua este transferată în rezervoare de fermentare. În timpul fermentației, pulpa din jurul boabelor verzi se dizolvă. După câteva ore sau zile, cafeaua trebuie îndepărtată, clătită, curățată și uscată.
De obicei, muncitorii o întind pe paturi de beton și o lasă să se usuce liber, cu greblare frecventă pentru ca recolta să nu înceapă să mucegăească. Până în urmă cu câțiva ani, cafeaua din Honduras era o cafea destul de banală. Dar a ajuns în prim-planul bariștilor din întreaga lume datorită investițiilor pe care guvernul le-a făcut în educație, în dezvoltarea tehnicilor de prelucrare și în infrastructură. Acest lucru a deschis noi oportunități pentru agricultori, iar exporturile către țara vecină Guatemala, unde obișnuia să meargă cea mai mare parte a producției, s-au extins în câțiva ani și în SUA, Japonia, Canada, Belgia, Coreea de Sud și alte țări.
Încă o mențiune despre numele cafelei: Denumirea SHG (Strictly High Grown) este folosită pentru cafelele din zonele montane înalte, literele EP explicând că boabele au fost procesate și clasificate conform standardelor europene.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare selectat.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă de cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.