Indonezia BIO - cafea solubilă
Cafeaua indoneziană este populară pentru gustul său bogat și plin, cu note de mirodenii, cacao, caramel și, uneori, plante aromatice. Acum o puteți testa în varianta solubilă. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc repede o cafea pe masă, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea. Indonesia BIO este produsă din cafea Arabica 100% cultivată în conformitate cu principiile agriculturii ecologice. Trebuie să gustați!
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Indonezia BIO - în cafeaua solubilă veți găsi nu numai gustul de caramel, dar și urme de nuci cu un final dulceag. După ce se toarnă peste apă fierbinte, cafeaua formează o cremă fină.
Originea cafelei
Arborii de cafea (Coffea) sunt cultivați în Indonezia încă din secolul al XVII-lea. Primele plantații de cafea au fost înființate pe insula Java, după ce arbuștii au fost aduși de olandezi în 1696. În deceniile următoare, cultivarea cafelei s-a răspândit în Sumatra și Sulawesi. De-a lungul anilor, cafeaua indoneziană s-a impus pe piață și a reprezentat un important produs de export. Comercianții îi apreciau gustul excepțional și aroma deosebită, iar cafeaua avea o bună reputație și în Europa.
După cel de-al doilea război mondial, Indonezia a trecut prin multe schimbări politice care au dus la naționalizarea unei mari părți a plantațiilor. Abia între anii 1980 și 1990 a fost posibilă o renaștere a industriei cafelei, atunci când fermele de cafea au revenit în mâinile antreprenorilor privați. În prezent, Indonezia este al patrulea mare producător de cafea din lume, iar peste 90% din recoltă provine de la micii fermieri cu plantații care nu depășesc un hectar.
Indonezienii cultivă peste 20 de soiuri de arbori de cafea, de la soiurile „clasice” Typica și Caturra, la hibrizii Arabica, Robusta și Hibrido de Timor, până la liniile etiopiene Ramburg și Abyssinia. Institutul indonezian de cercetare pentru cafea și cacao (ICCRI) supraveghează cultivarea, recoltarea și comercializarea cafelei, având sarcini precum cartografierea zonelor potrivite pentru extinderea plantațiilor, efectuarea de cercetări privind bolile arborelui de cafea, formarea fermierilor în tehnici de producție îmbunătățite și așa mai departe. Este adevărat că Robusta este de obicei utilizată pentru producția de cafea solubilă indoneziană. Dar cafeaua noastră solubilă organică indoneziană este o excepție în acest sens. Este un produs pur Arabica, deci are un gust mai delicat. În plus, provine din agricultura organică, deci a fost cultivată, recoltată și prelucrată fără utilizarea de îngrășăminte industriale, soluții de stropire sau alte produse.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o pregătire optimă, alegeți o ceașcă mică, cu un volum de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea și turnați apă fiartă la 90°C. Apa clocotită îi afectează aroma sa caracteristică.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru prepararea cafelei.
Valoarea energetică: | 484 kj / 118 kcal |
Grăsimi: | 0,2 |
din care saturați: | 0,1 |
Carbohidrați: | 3,1 |
din care zaharuri: | 3,1 |
Fibre: | 34,1 |
Proteină: | 7,8 |
Sare: | 0,1 |