075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

JEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

Cod: 1251
Evaluare: excelent, 1 recenzie

Cafeaua din Orientul Mijlociu cu sigurranță nu se va pierde printre celebrele sale colege. Producția yemenită a devenit populară datorită gustului foarte echilibrat, în care se regăsesc urme de ciocolată, cacao, papaya și ananas. Micii fermieri din Yemen cultivă arborii de cafea de mai mult de 600 de ani. Și trebuie adăugat, că în tot acest timp, metoda de prelucrare a boabelor de cafea nu a cunoascut mari schimbări. Datorită acestui fapt, ne putem bucura de gustul sălbatic, expresiv al unei cafele, disponibilă numai în cantități limitate.

Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Yemen
Soi
Soi:
Amestec
Regiune
Regiune:
Haraz
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1500 - 2000m
Gust
Gust:
Ciocolată, Tropické ovoce
Prelucrarea
Prelucrarea:
Uscată
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Arabica BIO 100%

SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI

Yemen Asrar Haraz BIO vă va captiva cu un gust echilibrat și complet, în care se reflectă ciocolata, cacao și fructele tropicale. Un iubitor de cafea experimentat poate recunoaște papaya și ananasul, dar se pot distinge și cerealele. Aciditatea este medie, aroma dulce fructată. Deoarece este 100% Arabica, această cafea oferă o spumă delicată, mai redusă, dar compactă.

ORIGINEA CAFELEI

În primul rând, trebuie menționat că Yemen Asrar Haraz este un microlot din munții Jabal Haraz situați în Yemen. Condițiile lor climatice și de sol sunt cele care conferă gustul cafelei rare. Zona din vestul Yemenului este și a fost importantă din punct de vedere strategic pentru locuitorii săi. Munții cu multe sate fortificate au putut oferi țăranilor în vreme de război cel puțin o anumită siguranță și spațiu pentru a cultiva mei, linte și cafea. Arhitectura impresionantă a unor fortărețe taie respirația turiștilor din întreaga lume.

Totuși, Yemenul nu este doar o țară cu peisaje naturale frumoase. Este, de asemenea, o zonă de tulburări, răscoale, revoluții și război tribal. O țară extrem de săracă, afectată de foamete, care se confruntă cu o criză politică prelungită.

Dar să revenim la cafea. A fost descoperită și cultivată pentru prima dată pe teritoriul Etiopiei actuale, dar orașul port Mocha (Moka) din Yemen a dat numele fructelor parfumate. Până în ziua de astăzi, există dispute despre locul din care provine cafeaua. Unele surse susțin că arborii de cafea au fost descoperiți în Etiopia, dar cafeaua a ajuns la maturitate în Yemen. Chiar portul din care a navigat cafeaua în lume i-a dat numele. Yemenul și-a protejat foarte mult marfa prețioasă și căutată iar comercianților olandezi le-a luat mult timp să planteze arbori de cafea în afara Yemenului, în Java. Combinația numelui Mocha și Java a dus ulterior la unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute amestecuri de cafea din toate timpurile - Mocha Java.

După cum am menționat deja, cafeaua este cultivată în munții din Yemen de către micii fermieri. Zonele inaccesibile și situațiile sociale îi împiedică să folosească îngrășăminte și produse de îngrijire de tip industrial. Aparent, calitatea BIO a cafelei locale se datorează și afecțiunii și respectului pentru natura pură. Fructele perfect coapte ale arborilor de cafea sunt recoltate și prelucrate exclusiv manual. Fermierii chiar spun: „Trebuie să ai grijă de cafea așa cum ai grijă de un copil”. Fructele coapte sunt uscate la soare și se întind pe terase mari. Odată uscate, se îndepărtează cojile între pietrele de moară. Așa-numitul mod uscat de procesare a cafelei se reflectă în gustul unic al fiecărei cești.

Yemenul exportă doar 12 tone de cafea pe an.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
  2. Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
  3. Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

11. 5.

Evaluare: excelent
Buna ziua, deci aceasta este cu siguranta cea mai buna cafea pe care am baut-o pana acum. Nu cred că nici prețul nu ne va descuraja să facem o altă achiziție.

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »