PAPUA NOVA GUINEA BIO - cafea boabe
Papua Noua Guinee este vizitată pentru natura frumoasă, bucătăria atractivă și populația tradițională. Și, de asemenea, pentru cafea, care excelează prin gustul de fructe tropicale, ciocolată și nuci. Acestea nu diferă nici în cazul acestui soi de calitate BIO. Arabica sută la sută vă va încânta cu aroma sa intensă, aciditatea medie și corpul bogat. Bucurați-vă de insula sălbatică din îndepărtata Melanezie.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Papua Noua Guinee BIO este o cafea mai distinctivă, proaspătă și fructată. Veți recunoaște în ea mango și citrice, subtonurile de nuci le completează frumos. În spatele gustului și aromei inconfundabile se află copacii și ierburile care înconjoară plantațiile de cafea. Deoarece este 100% Arabica, creează o spumă delicată, ușoară și compactă în ceașcă.
Originea cafelei
Insulele Papua Noua Guinee sunt situate în partea de nord-vest a Oceanului Pacific. Întreaga zonă se numește Melanezia („Insulele Negre”). Plantațiile de cafea sunt situate în zone muntoase îndepărtate, cum ar fi Eastern Highlands Province. Așa-numitele Înălțimi din Est sunt accesibile prin pasul Kassam, care oferă o vedere minunată asupra văii. În jurul văii se ridică vârfurile abrupte ale munților, cele mai înalte două vârfuri ale provinciei (Mt Tableop și Mt Michael) ating peste 3 600 de metri. În regiune alternează perioadele de secetă cu perioadele de ploaie, care au loc între decembrie și aprilie.
Zona este caracterizată de pajiști, tufișuri și la altitudini mai mari pădure tropicală în care predomină pădurile de fag și pandani (palmieri). La peste 3 000 de metri altitudine sunt pajiști alpine obișnuite sau păduri de licheni. Papua Noua Guinee este caracterizată de o mare diversitate de specii de faună și floră. În completare adăugăm că orașul Goroka este capitala țării.
Cafeaua Papua Noua Guinee BIO provine de la fermieri asociați în HOAC (Highlands Organic Agriculture Cooperative), o organizație de peste 2 600 de mici fermieri, care a primit certificarea de Fair Trade și investește puternic în proiecte de dezvoltare comercială și a comunității. Acestea sunt benefice pentru mai mult de 15 000 de locuitori. Membrii HOAC folosesc metode tradiționale de procesare a cafelei.
Îndepărtează coaja și pulpa de pe boabe cu ajutorul mașinilor manuale. Boabele curățate sunt turnate în vase de fermentație cu apă, în care le lasă timp de 24-36 de ore și se usucă la final pe așa-numitele paturi africane (structuri ridicate) sau plăci de beton.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
- Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
- Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.