Peru - C
Imaginați-vă că această delicatesă a fost considerată un produs secundar al prelucrării cafelei de către majoritatea fermierilor. Nimeni nu o dorea cu adevărat. Și totuși, Cascara, cojile uscate ale cireșelor de cafea, erau folosite pentru a prepara această băutură cu mult înainte de boabele de cafea prăjite. Ne întoarcem la origini. Pulpa roșie nu este doar extrem de sănătoasă, dar și foart gustoasă. Puțin ca un ceai și puțin ca o cafea. Pe scurt, fructe cu cofeină.
Compoziție
Cascara 100%Spuma și gustul cafelei
Cascara Peru aduce toate beneficiile gustative ale unei cafele-ceai. Are gust de fructe, dulce și ușor acrișor în același timp. Totodată, reflectă notele de ciocolată ale cafelei peruane. Infuzia are o culoare galbenă până la galben-portocalie. Cascara se poate consuma ca o băutură fierbinte, dar are gust minunat și cu gheață. Se poate combina cu fructe sau îndulcitori naturali.
Origine
Regiunea peruană Puno Norte este renumită în lume pentru că produce o cafea excelentă. Este situată în partea de sud-est a țării, pe Platoul Collao. Capitala regiunii este Puno, pe malul lacului Titicaca. Partea extrem de bogată din punct de vedere cultural a Americii de Sud este cunoscută pentru monumentele vechilor incași și pentru natura frumoasă. Peru se numără în prezent printre cei mai importanți 20 de exportatori de cafea. Fermierii se asociază adesea sub organizația CENFROCAFE, care le oferă acces pe piețele internaționale. Cafeaua vândută sub CENFROCAFE este 100% Fair Trade.
Cojile de la cireșele de cafea, care rămân după prelucrarea fructelor, au fost folosite în cea mai mare parte până de curând ca și îngrășământ (nu foarte reușit - acidifică solul) sau ca și combustibil pentru uscătoare. Deși gustul lor delicios de fructe și beneficiile semnificative pentru sănătate sunt cunoscute de aproximativ o mie de ani, abia recent Cascara a devenit cunoscută publicului larg. În Yemen și Etiopia, de unde arborii de cafea s-au răspândit în lume, băuturile preparate din coji se numesc quishr sau keshr. Au fermentat pulpa zdrobită de la fructele de cafea și au folosit-o în ceremonii religioase. În prezent, în Yemen, quishr este o băutură preparată din cireșe de cafea ușor prăjite, servită cu scorțișoară.
Cascara se obține din fructele arborilor de cafea în două moduri. Fie cojile de cafea se usucă la soare imediat după ce fermierii le separă de boabe, fie le pot fermenta în prealabil. Și cum se prepară Cascara? Aveți o serie de opțiuni. Unii o consumă ca un ceai, alții folosesc macerarea în apă rece sau prepararea în French press. Încercați cu condimente, fructe sau lapte de cocos. Vei primi o băutură plină de substanțe valoroase, care, de asemenea, vă vor stimula simțurile și corpul.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți prepara această cafea-ceai turnând doar apă fierbinte peste (doza recomandată 15-20 de grame la 500 ml de apă). Cascara se infuzează timp de 5-10 minute. Are un gust minunat ca atare, dar puteți asezona băutura cu ghimbir, cuișoare, miere, lămâie sau portocale stoarse ori lapte de cocos. O idee bună este și pregătirea cold-brew (infuzarea la rece), adică înmuierea cojilor în apă rece și lăsarea lor în frigider pentru mai mult timp.
În trend este prepararea de exemplu a limonadei cu cascara.