Pudră de ciocolată caldă cu zahăr de cocos BIO
Cacao organică dominicană cu zahăr de cocos? De ce nu! Pregătiți o băutură rapidă, bună și plină de antioxidanți. Puteți să adăugați frișcă, scorțișoară, marshmallow sau sirop de caramel, o puteți savura ca o gustare sau doar pentru plăcere. Pudra de ciocolată caldă este perfectă atât la serviciu, cât și pentru relaxare.
Compoziție
Praf organic de cacao, Zahăr de cocos BIOCrema și gustul ciocolatei
Pudra de ciocolată caldă 30% cu zahăr de cocos este extrem de plăcută, ușoară și suficient de dulce.
Origine
Istoria ciocolatei calde datează din America precolumbiană. Boabele de cacao prăjite erau folosite pentru prepararea băuturii de către mayași și azteci, pe teritoriul actual al Mexicului. Aceștia o numeau xocolātl, sau apă amară, o considerau sacră și o consumau aromată cu diverse condimente. Potrivit informațiilor disponibile, ei îndulceau această „ciocolată” cu miere sau nectar de agave.
În secolul al XVI-lea, Mexicul a fost cucerit de spanioli, iar xocolātl a fost adus în Europa. A devenit imediat popular atât în rândul nobilimii, cât și al demnitarilor religioși. Dar a mai durat încă 200 de ani până când s-a născut ciocolata așa cum o cunoaștem în prezent.
Când vine vorba de ciocolată caldă, aceasta este o băutură făcută din cacao, zahăr și lapte, care se încălzește și se amestecă până când se formează o băutură caldă, netedă și omogenă. Cu cât calitatea pudrei de cacao și a zahărului este mai bună, cu atât rezultatul este mai delicios, bineînțeles.
Cacao din Republica Dominicană este cu siguranță una dintre cele mai bune. Se caracterizează prin note fructate și florale. Acestea se obțin datorită condițiilor climatice și pedologice unice în care crește arborele de cacao (Theobroma cacao). Copacii de până la 10 metri înălțime produc boabe alungite care conțin mai multe semințe - boabe de cacao. Extragerea acestora din boabe este destul de dificilă, deoarece sunt învelite într-o pulpă groasă și tare. Când muncitorii eliberează semințele, le lasă să fermenteze timp de 1-6 zile, apoi le usucă și le trimit pe piață. Procesatorii de boabe de cacao produc din ele pudră de cacao și unt de cacao.
Trebuie menționat, de asemenea, faptul că cacao din Republica Dominicană, care este unul dintre cei mai mari producători de cacao ecologică din lume, este foarte apreciată. Este căutată de producătorii de ciocolată premium, iar prețul său nu este tocmai cel mai mic. Cacao conține o serie de substanțe unice, printre care teobromina, cafeina, flavonoide, anandamida, feniletilamina și minerale (magneziu, fier, zinc).
Al doilea ingredient important din această ciocolată caldă este zahărul de cocos, un îndulcitor natural produs din nectarul florilor palmierului de cocos. Avantajele sale sunt un indice glicemic mai mic, un profil de gust bogat și complex care amintește de caramel și o aromă delicată de cocos.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Topiți 30 g de ciocolată în aproximativ 150 ml de lapte fierbinte. Dacă doriți o băutură mai consistentă și cu un gust mai pronunțat, amestecați 33 g de ciocolată și 66 ml de lapte cald. Bineînțeles, vă puteți juca cu raportul după bunul plac.
Valoarea energetică: | 1646 kj / kcal |
Grăsimi: | 6,4 |
din care saturați: | 3,9 |
Carbohidrați: | 71,5 |
din care zaharuri: | 63,2 |
Proteină: | 7,5 |
Sare: | 0,29 |