075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Robusta Guinea Lokpo - cafea boabe

Cod: 1900

Macenta, o nouă fabrică de prelucrare din sud-estul Guineei, are obiective mari. Vrea să producă cea mai bună cafea Robusta din lume. Puteți evalua și singuri cum se descurcă. Cafeaua Robusta Guinea Lokpo are un gust de ciocolată cu lapte și alune. Este perfectă pentru prepararea de espresso acasă, puteți încerca și la filtru.

Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Guinea
Soi
Soi:
Canephora
Regiune
Regiune:
Macenta
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
600-1100m
Gust
Gust:
Ciocolată, Alune de pădure, Máslo
Prelucrarea
Prelucrarea:
Honey

Compoziție

Robusta 100%

Spuma și gustul cafelei

Cafeaua Robusta Guinea Lokpo se numără printre cele care au un corp mediu spre greu și un gust destul de pronunțat. Deși este o cafea Robusta, aciditatea sa este foarte ușoară, iar postgustul său frumos este neobișnuit de lung. Într-o ceașcă din această cafea, veți recunoaște note de ciocolată cu lapte, alune și unt. La o degustare atentă, veți descoperi o adiere de condimente. Aroma este moderat de puternică, subtilă de coriandru. Încercați să amestecați această cafea cu cafeaua Arabica preferată pentru un espresso de casă.

Lăsăm proporțiile la latitudinea dumneavoastră, puteți experimenta după gust. Cafeaua Robusta de bună calitate este, de asemenea, potrivită pentru preparare la filtru, iar această cafea Robosta este una dintre ele. Încercați.

Originea cafelei

Regiunea Macenta, din care am adus această cafea Robusta, este situată în sud-estul statului Guineea din Africa de Vest. Clima tropicală, musonică și solul bogat în nutrienți o fac ideală pentru cultivarea orezului, plantei manioc, nucilor kola, palmierilor, precum și a ceaiului și a cafelei - în special a cafelei Robusta. Arborele de cafea Robusta (Coffea canephora sau Coffea robusta), la fel ca și arborele de cafea Arabica (Coffea arabica), este un arbust mereu verde, potrivit pentru condiții tropicale și subtropicale. Are frunze mai rigide, eliptice și flori albe mici. Fructul ambilor arbori de cafea este drupă, care conține de obicei 2 boabe semisferice. Boabele de Robusta se caracterizează printr-o formă mai rotundă și un șanț drept (boabele de cafea Arabica sunt mai alungite și au un șanț curbat). Diferența, bineînțeles, este și în ceea ce privește gustul - cafeaua preparată din Robusta este mai pronunțată, cu o amăreală mai mare și o anumită aromă de pământ. În ceea ce privește cofeina, Robusta conține de până la două ori mai multă decât Arabica.

Boabele de cafea Robusta Guinea Lokpo sunt interesante nu numai pentru gustul lor frumos și corpolent, dar și pentru povestea din spatele lor. Aceast[ cafea provine de la noua stație de procesare a boabelor Macenta, construită sub lanțul muntos Ziama, din rezervația naturală UNESCO. La ferma de acolo se cultivă arbori de cafea în conformitate cu principiile dezvoltării sustenabile (fără utilizarea de îngrășăminte și irigații artificiale), se plantează noi arbori în locul celor tăiați, iar prin modul de abordare al muncitorilor promovează conservarea nivelului de trai al acestora. Macenta colaborează cu micii fermieri locali și le prelucrează recoltele cu mare atenție. În acest caz, se folosește așa-numita metoda honey, care combină cele două metode mai tradiționale de producție, și anume cea spălată și cea naturală.

Cafeaua ""Honey"" este obținută de către muncitori care elimină coaja cireșelor de cafea și usucă boabele, acoperite cu resturile pulpei lipicioase și dulci, întinse pe plăci de bambus. În acest proces, cafeaua trebuie să fie greblată frecvent și acoperită peste noapte. Aceasta este singura modalitate de a preveni apariția mucegaiului. Întregul proces se încheie, de obicei, după 15-20 de zile. Cafeaua prelucrată în acest mod are o aciditate echilibrată, un corp armonios și o dulceață intensă de fructe.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua potrivită pentru modul de preparare ales.
  2. Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
  3. Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »