Robusta Togo Grade1 - cafea boabe
Cafeaua Robusta din țara africană Togo este una dintre cafelele gourmet. Gustul său de cacao, cu o aciditate foarte ușoară și aromă de ciocolată, va completa minunat cafeaua Arabica preferată. Dar atenție - această cafea Robusta este excelentă și singură. Încercați această cafea sub formă de espresso, la filtru sau cold brew. Este o cafea prelucrată în mod natural și, prin urmare, este dulce și fructată.
Compoziție
Robusta 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Robusta Togo Grade 1 are o aromă minunată de cacao, care este încununată de un postgust de ciocolată amăruie. Este o băutură compactă și rotundă, cu o aciditate foarte scăzută. Deoarece este o cafea Robusta, crema rezultată va fi mai înaltă și mai fermă.
Vă recomandăm să preparați cafeaua, de exemplu, la filtru și sub formă de cold brew. Puteți să o adăugați la o cafea Arabica de plantație aleasă de dvs. pentru a crea propriul amestec unic de espresso.
Originea cafelei
Dacă până acum nu știați exact unde să căutați țara Togo, vă veți lărgi orizonturile după ce veți citi descrierea cafelei Robusta Togo Grade 1. Țara situată în Africa de Vest, care se învecinează cu Ghana, Burkina Faso și Benin, este scăldată de apele Oceanului Atlantic. Togo se întinde pe o suprafață de peste 60.000 de kilometri, iar capitala sa, Lomé, este un important centru comercial și un port, din care se exportă numeroase mărfuri în întreaga regiune. Denumirea corectă este Republica Tonga. Partea de nord a țării este acoperită de savană, în timp ce sudul era dominat de păduri tropicale, pe care oamenii le-au transformat în plantații. Clima poate fi descrisă ca fiind tropicală, cu musoni, veri calde și umede, urmate de ierni uscate.
Regiunea Plateaux este situată în partea sud-vestică a statului Togo și este cunoscută pentru câmpurile și relieful său muntos. Aici se află unele dintre cele mai frumoase păduri din Togo, bogate în biodiversitate. Clima tropicală este caracterizată de sezonul ploios - acesta vine de două ori pe an: din martie până în iulie și din septembrie până în octombrie. Acest lucru le permite fermierilor să cultive nu numai arbori de cacao, dar și arbori de cafea.
Plantațiile de cafea sunt umbrite de copaci înalți, care îi protejează de soare și asigură arborilor un aport de nutrienți precum azot, fosfor, potasiu și altele. Acest lucru, desigur, are un efect pozitiv asupra creșterii arborilor de cafea.
Togo produce și vinde exportatorilor cafea neselectată („tout venant” în franceză). Exportatorii au apoi posibilitatea de a sorta boabele în funcție de mărime și calitate, precum și de diverse defecte, în clasele Grade 1, Grade 2 și Grade 3. Anual în Togo se produc în jur de 7.000 de tone de cafea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua potrivit pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată pentru o ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.