Cafea boabe Espresso Strong Trio: 80% Arabica, 20% Robusta
Un raport perfect echilibrat al cafelei de origine din Kenya, Indonezia și India este garanția unui espresso perfect delicios. Fiecare sortiment este prăjit separat și la un grad diferit. La prima vedere veți recunoaște boabe mai deschise și mai închise la culoare și la prima gustare veți identifica o lejeritate și o dulceață plăcută. Datorită conținutului ridicat de cofeină și a gustului de mere și ciocolată neagră, acest espresso este potrivit pentru începutul fiecărei zile solicitante.
Compoziție
Arabica 80%, Robusta 20%Gust
Cafeaua boabe Espresso Strong Trio este exact ceea aveți nevoie pentru activitățile de zi cu zi. Intensă, echilibrată și bogată în gust. În prima înghițitură veți descoperi mere verzi, care furnizează prospețime, urmate de o aromă rustică picantă, care va calma prospețimea fructelor, iar compoziția va fi completată la final cu ciocolată neagră. Aceasta va persista în gură mult timp. Un corp bun, neted va captiva orice iubitor de cafea. Acest amestec de espresso se potrivește excelent pentru prepararea unui cappuccino sau latte macchiato.
Origine
Înainte să ajungem la tipurile individuale de cafea care formează Cafeaua boabe Espresso Strong Trio, să prezentăm modul în care le-am prăjit. Această abordare unică a procesării boabelor verzi de cafea este esențială pentru compoziția generală a amestecului. Prăjirea este înțeleasă ca o comunicare cu cafeaua, căutăm naturalețea ei și subliniem frumusețea ei. Fiecare cafea are propriul profil de prăjire. Pentru a atinge profilul ideal, are nevoie de o temperatură specifică și timp de prăjire. În ceea ce privește prăjirea cafelei destinate amestecurilor de espresso, este necesar să se țină cont și de tonul general al compoziției gustului.
Așadar, nu este o excepție că prăjim ușor diferit același sortiment de cafea Arabica premium în funcție de destinație, dacă este destinată pentru a fi consumată ca și cafea de origine sau atunci când trebuie să facă parte dintr-un amestec de espresso. Vi se pare complicat? Înțelegerea abordării noastre unice de prăjire vă oferă o perspectivă asupra majorității amestecurilor de espresso. În cazul celui mai cunoscut „espresso italian” pentru utilizarea rapidă în espressoarele manuale sau automate, toate sortimentele sunt prăjite împreună, până se obține o culoare foarte închisă. Se întâmplă cu ușurință ca boabele să fie prăjite în exces, iar băutura rezultată are un gust plat până la amar. Pe plan mondial există și o „metodă scandinavă” (prăjire lentă, mai lungă), care se apropie de filozofia noastră, dar care poate produce un amestec cu gust acrișor. Și aceasta cu siguranță nu este intenția noastră.
În cazul cafelei boabe Espresso Strong Trio, avem grijă să prăjim exact la nivelul, la care se reflectă cel mai bine caracteristicile senzoriale naturale ale fiecărui tip de cafea. Nu este surprinzător, că espresso prăjit în acest fel excelează prin arome pline de note fructate și florale. Și este potrivit atât pentru cafeaua preparată într-un aparat automat de cafea, cât și pentru băuturile preparate la filtru, în cafetieră Bialetti sau în vacuum pot. Cafeaua boabe Espresso Strong Trio este formată din două cafele Arabica de selecție și o cafea Robusta. Pentru Arabica din Kenya, este caracteristic faptul că are o aromă distinctivă, aciditate plăcută, moliciune catifelată și note de fructe. Provine din faimoasa regiune Nyeri District, unde cultivarea arborilor de cafea se realizează în special de micii fermieri. Boabele roșii de cafea se recoltează continuu, în starea de cea mai mare maturitate și sunt prelucrate prin așa-numita metodă umedă sau spălare. Arabica din Indonezia poate fi descrisă în general ca fiind echilibrată, cu note plăcute de ciocolată și fructe proaspete.
Sorimentul folosit în acest amestec de espresso a fost recoltat într-o zonă muntoasă din Toraja, acoperită cu plantații mici de cafea. Fructele arborilor de cafea au fost prelucrate prin spălare, boabele verzi de cafea au fost apoi uscate la lumina directă a soarelui. Pentru ca Strong Trio să fie cu adevărat tare, am prăjit și cafeaua Robusta din India printr-un mod special. Pe lângă conținutul ridicat de cofeină, se caracterizează printr-un gust pământos de ciocolată. A crescut în Kerala, nord-estul Indiei, pe o plantație înconjurată de pomi fructiferi și grădini de mirodenii. Agricultorii au prelucrat boabele de cafea prin spălare. Robusta din India este renumită în toată lumea. În amestecul nostru espresso, pe lângă gustul uimitor, oferă o cremă coezivă și groasă.
Compoziție
Java Jampit A/WP-1X Estates
Kenya AA
India Robusta Parchment AB
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.