Cafea de cicoare cu spelta și brahmi
O băutură nu numai delicioasă, dar și utilă va fi cea pe care o vei prepara din cafea de cicoare cu spelta și brahmi. Bogată în substanțe naturale precum antioxidanți și vitamine, potrivită pentru a fi savurată zilnic, fără cofeină... Pe scurt, companionul perfect pentru micul dejun, gustările și cinele dumneavoastră.
Compoziție
Rădăcină de cicoare, Spelta, BrahmiINFUZIA ȘI GUSTUL
Cafeaua de cicoare cu spelta și brahmi oferă un profil de aromă interesant. Cicoarea aduce o aromă ușor amăruie, pământie, asemănătoare cu cea a cafelei tradiționale. Spelta adaugă o aromă ușoară, ușor dulce și de nuci, în timp ce brahmi contribuie cu un gust amărui subtil.
ORIGINE
Cafeaua de cicoare a fost un înlocuitor popular al cafelei în trecut, în special în timpul războaielor și al crizelor alimentare, atunci când cafeaua adevărată nu era disponibilă sau era prea scumpă.
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă din familia Asteraceae, care include 7 specii de plante erbacee perene, mai rar anuale sau bienale, cu flori albastre, albe sau roz. Este originară din Europa, Asia de Vest și Centrală și Africa de Nord, dar s-a răspândit treptat pe toate continentele datorită intervenției omului.
Pe lângă faptul că înlocuiește cafeaua, cicoarea este folosită și ca un condiment sau legumă. În prezent, cicoarea se cultivă pentru diverse scopuri, inclusiv pentru producerea de extracte de înaltă calitate pentru persoanele care preferă o dietă sănătoasă. Spelta (Triticum spelta) este un tip de grâu sfărâmicios care a fost cultivat încă de acum 8 000 de ani de către egipteni, celți și germani. De-a lungul timpului a cedat locul grâului de soi care era mai profitabil, dar în prezent, spelta este considerată o alternativă preferabilă.
Spelta are o aromă de nuci și este folosită pe scară largă în bucătărie. Pe lângă cafeaua de spelta, se folosește, de exemplu, pentru un tip special de risotto. În ceea ce privește substanțele valoroase, spelta conține cantități mici de calciu, seleniu și vitaminele B1, B6 și E, cantități mari de carbohidrați și este, de asemenea, o sursă importantă de fibre alimentare. Spre deosebire de grâul comun, din care se îndepărtează germenii și învelișul înainte de a fi măcinat în făină, spelta conține mai multe vitamine și minerale.
Brahmi (Bacopa monnieri) este o importantă plantă ayurvedică caracterizată printr-o tulpină mică, târâtoare, perenă, cu multe ramuri și frunze alungite, relativ groase. Această plantă se dezvoltă de obicei în zonele umede naturale, în ape puțin adânci și pe maluri umede și noroioase. Oamenii o apreciază pentru numeroasele sale componente active, cum ar fi alcaloizii (brahma, narcotina, herpestina), manitolul, heraponina, bakaposida, cucurbutacina și saponinele triterpenoide. Brahmi joacă un rol special în această cafea de cicoare - favorizează sănătatea mintală, concentrarea și memoria și contribuie la funcționarea normală a sistemului circulator și a vezicii biliare.
Datorită combinației tuturor ingredientelor, adică cicoare, spelta și brahmi, veți prepara o băutură echilibrată din punct de vedere nutrițional, care influențează în mod pozitiv bunăstarea mentală și fizică.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua de cicoare cu spelta și brahmi se prepară cu apă la o temperatură de 90-100 °C, în proporție de 2 g la 100 ml de apă.