CONGO LATUMBA AA - cafea boabe
Congo experimentează o renaștere a cafelei. După decenii de conflicte civile, fermele mici se arată la lumina reflectorului și trimit un semnal clar lumii: contați pe noi, cafeaua din Congo este fermecătoare! Cafegii din Statele unite, unde ajunge cea mai mare parte a recoltei congoleze, dau din cap aprobator. Congo este locul nașterii adevăratelor specialități. Una din acestea este Latumba AA cu o aromă intensă și gust de portocale roșii, mure, trestie de zahăr și cardamom.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
100% Arabica Congo Latumba AA vă poate surprinde. În mod pozitiv, bineînțeles. Aroma sa poate fi descrisă ca fiind florală, gustul combină portocalele, murele, trestia de zahăr și puțin cardamom. Aciditatea este medie, plină de viață, plăcută. Aspectul și proprietățile spumei sunt, bineînțeles, bazate pe felul în care este preparată cafeaua. Dacă preparați espresso, veți obține o spumă ușoară și mai mică.
Originea cafelei
Africa a fost asociată dintotdeauna cu cafeaua. A fost chiar în Etiopia, unde, potrivit legendei, păstorul caprelor a nimerit un tufiș special. El a observat că atunci când animalele lui au gustat fructele din acest tufiș au fost mai atente și mai vesele. Boabele de cafea au câștigat popularitate foarte repede, și cafeaua a început să se răspândească în Africa. Cu toate acestea, mulți cultivatori de cafea din Africa se luptă în prezent pentru existența lor. Un exemplu sunt producătorii din Congo care au suferit mulți ani din cauza războiului civil și a crizei economice. Cu câteva decenii în urmă, cafeaua din Congo aparținea printre vârfurile mondiale. În prezent, doar câțiva fermieri ating aceste calități. Dar și în Congo, se pare că apar vremuri mai bune. RegiuneaSouth Kivuse numără printre cele unde arborii de cafeaua s-au dezvoltat întotdeauna minunat. Una dintre cele 26 de provincii congoleze a fost numită după lacul Kivu. Zona este caracterizată de vegetație luxuriantă, sol vulcanic și altitudine mare. Toate acestea contribuie la cultivarea cafelei unice care se coace încet și se recoltează foarte atent. Dacă sunteți interesat de prelucrare, să adăugăm că Congo Latumba AA este o cafea spălată adică o cafea, procesată cu apă. Cireșele de cafea sunt turnate de fermieri în recipiente mari, umplute cu apă și împinse prin plăcile de zdrobire. Cu ajutorul acestora se elimină învelișul. Urmează fermentația (12-18 ore), care descompune pulpa boabelor de cafea. În cele din urmă, este necesar să se usuce cafeaua pe paturile africane înalte, care, în funcție de vreme, durează 12-16 zile. Stația de producție Latumba face parte din cooperativa AMKA CO-OP. Are aproximativ 1400 de membri și este susținută de ONG-ul belgian COMEQUI. Producătorii mici de cafea au posibilitatea de a prelucra recolta în condiții favorabile pe mașini de înaltă calitate.Drept urmare, aceștia pot oferi consumatorilor o cafea de calitate superioară.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.